Koronatider: Treningssentre kan åpne 15.juni, men…

I skrivende stund er det planlagt at åpning av treningsstudio skjer 15. juni.

Torsdag 7.mai ble det holdt en pressekonferanse om den videre gjenåpningen av Norge med tanke på koronasituasjonen. Flere korona-tiltak ble lagt frem, deriblant åpningsdato for treningssentre som har vært pålagt stengt siden 12.mars.

Hvis alt går etter planen skal treningssentre få lov til å åpne dørene 15.juni, men dette forutsetter drift med forsvarlige smitteverntiltak som bransjen og helsemyndighetene er enige om. Med andre ord er det ikke nødvendigvis slik at sentrene åpner 100 prosent som normalt med fri flyt av medlemmer, fulle gruppetreningssaler og så videre. På pressekonferansen ble det flere ganger presisert at man skal fortsette å holde avstand og at man er avhengig av tilpassede retningslinjer med tanke på smittevern.

Treningsindustrien.no skriver på sine nettsider at Virke er skuffet over at treningsbransjen må fortsette å holde stengt etter at både fornøyelsesparker og puber får lov til å åpne opp i løpet av de neste ukene. 

Mange i bransjen opplever allerede en krisesituasjon fordi de ikke kan åpne opp treningsstudio og selv med åpningsdato i midten av juni er det mange som vil slite med å overleve koronakrisen. I tillegg til å ha mistet flere uker og måneder med inntekt og normal drift, vil gjenåpningen i juni være lavsesong for treningssenterbransjen. Selv om mange treningssentre får kompensasjon fra staten til å dekke faste utgifter gjennom en krisepakke,  er det fortsatt ikke nok til å dekke omsetningstapet for alle.

I tillegg har stengte treningssentre en negativ innvirkning på den norske folkehelsen, både fysisk og mentalt.

Mange har kommet ut av sine gode, faste treningsrutiner og man har heller ikke fått den sosiale gleden ved å trene sammen med andre, enten det er på gruppetimer eller sammen med treningskamerater. Både eiere, ansatte og medlemmer ved treningssentre opplever alvorlige konsekvenser av stengte treningssentre.

 

 

Kommentarer

kommentarer