Korona-situasjonen: Når åpner treningsstudioene?

Det er et spørsmål som mange lurer på og 7.mai 2020 er det ventet å få et svar på nettopp dette.

Dato for åpning av landets treningssenter er fortsatt ukjent. Ny beskjed vedrørende åpning er ventet fra myndighetene 7.mai – da vil vi få mer informasjon om gjenåpningen av Norge og mange håper på en mer konkret dato for når de kan trene igjen inne på studio.

At mange gleder seg til at treningssentre kan åpne igjen er det ingen tvil om. På Facebook er det flere grupper hvor treningsglade diskuterer temaet og som krysser fingrene for et positivt og mer presist svar om situasjonen 7.mai.

I april har flere ulike aktører innen helsebransjen startet på igjen med sine tjenester, for eksempel fysioterapi, muskel- og skjelettklinikk og psykologer. I tillegg har hudpleiesalonger og frisører startet opp igjen – alle med smitteverntiltak. 

Treningsindustrien.no skriver at en bransjestandard for en trygg og sikker gjenåpning av landets treningssentre ble sendt til Helsedirektoratet allerede 15. april.

Bransjestandarden for en sikker og trygg gjenåpning av landets treningssentre, tar for seg hvordan bransjen kan ivareta smittevernhensynene pålagt av myndighetene. Her er det fokus på blant annet hvordan ansatte og personlig trenere skal drifte senteret, renhold, gruppetrening, bruk av utstyr og så videre.

Her kan du se alle detaljene i bransjestandarden som Virke Trening har utarbeidet (pdf)

Det er ingen hemmelighet at mange treningssentre får alvorlige konsekvenser av koronapandemien. Mange treningssenter har fått kompensasjon fra staten til å dekke faste utgifter gjennom en krisepakke, men det er fortsatt ikke nok til å dekke omsetningstapet for alle. I tillegg har stengte treningssentre en negativ innvirkning på den norske folkehelsen, både fysisk og mentalt. Mange har kommet ut av sine gode, faste treningsrutiner og man har heller ikke fått den sosiale gleden ved å trene sammen med andre, enten det er på gruppetimer eller sammen med treningskamerater.

Trenger du tips til hjemmetrening? Les her

 

 

Kommentarer

kommentarer