Klar for Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2020

Helgen 4-6 september 2020 blir det kåring av Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2020. De ulike klassene det konkurreres i er -105kg ,-90kg og – 80kg for menn og  -63kg, -82kg og åpen for damer. For første gang i historien skal vi kåre NORGES STERKESTE i alle vektklasser!

Konkurransen arrangeres på Fefor Høifjellshotell på Vinstra i Gudbrandsdalen. Vi skal gjennom 5 øvelser fordelt på tre dager for å se hvem som er sterkest i hver klasse.

Øvelsene jeg skal konkurrere i er:
Vikingpress 145kg for åpen. Flest reps vinner.
Mark og loading 260kg 4 reps deretter flytte 120kg og 140kg sekk 10 meter. Raskest tid vinner.
Sekkekast 4m høyt. 17kg,19kg,21kg,23kg og 25kg. Raskest tid vinner.
Power stairs: 45cm høye trinn og 12 trinn. med 3 ulike lodd på 180kg, 190kg og 200kg. Raskest tid vinner.

Hercules hold -test av grep. ca 150kg i hver hånd.  Lengst tid vinner.

Selv synes jeg øvelsene virker kjempekule! Noen av øvelsene er litt uvante for meg selv om jeg har trent i 11 år. Det gjør selvfølgelig at forventningene mine er litt lavere med tanke på plassering enn hvis det hadde hatt flere øvelser jeg er godt kjent med. Likevel forventer jeg at jeg skal klare å få ut mitt potensiale og gjøre det jeg har klart under oppkjøringen.

Jeg tror øvelsene vikingpress og sekkekast er de øvelsene jeg kan kunne gjøre det litt ekstra bra i – her har jeg hatt god fremgang på trening.

Strongman-sporten er en variert sport og man kan ikke alltid gjøre det likt hver gang. Den kommende konkurransen tar jeg som en god erfaring og jeg gleder meg til å knuse på litt igjen! Totalt sett har jeg en positiv følelse i kroppen og håper dette blir et morsomt arrangement for meg og alle som deltar. På grunn av koronarestriksjoner blir ikke mye publikum, men vi satser på at det blir en fantastisk helg og vi kommer til å filme mye!

Jeg gleder meg veldig til å få konkurrert igjen. Dette året har vært komplisert på grunn av koronapandemien, men arrangøren har funnet en løsning som er i henhold til retningslinjene og da får vi som brenner for sporten endelig konkurrert igjen.

Kommentarer

kommentarer