Kjøleskapsgrøt

kjoleskapsgrot-med-eple-og-tranebaer11

Dette er frokosten som lager seg selv. 

Tradisjonell havregrøt er en enkel og sunn frokostløsning som krever minimalt med tid. De siste årene har det derimot blitt stadig mer populært med en ny grøtvariant med havregryn, nemlig «kjøleskapsgrøt eller «overnight oats» som det også kalles.

Dette er rett og slett et måltid du lager i stand kvelden før der du blander sammen havregryn med en yoghurt- og melkeblanding i en bolle eller lignende med lokk. Rist blandingen, topp med noen bær og nøtter, sett på lokket og la grøten stå i kjøleskapet over natten.

Kjøleskapsgrøt – grunnoppskrift
1,5 dl havregryn
100 gram yoghurt med smak
Cirka 1,1 dl melk (eller vann)
Eventuelt litt søtningsstoff (for eksempel sukrinmelis, sukrin gold, natreen etc)
Bær/knuste nøtter

Ha alle ingrediensene i en bolle, bortsett fra bærene/toppingen, og rør godt rundt. Hell over i et stort glass eller lignende. Ha over plastikk og la det stå å godgjøre seg i kjøleskapet over natten. Legg på bær/nøtter på grøten like før servering.

Kjøleskapsgrøt med blåbær og banan
1 dl eplejuice
3/4 dl kaldt vann
1 dl yoghurt naturell
1 banan
En liten neve blåbær og nøtter

Ha havregrynene i en bolle og rør inn eplejuice og vann. Dekk med plastfolie og la det stå i kjøleskapet over natten. På morgenen rører du inn en halv, most banan sammen med yoghurten. Skjær resten av bananen i skiver og server grøten med banan, blåbær og nøtter på toppen.

kjoleskapsgrot-med-banan-og-blabaer24

(Alle foto: Opplysningskontoret for brød og korn)

Kommentarer

kommentarer