Kjapp og proteinrik reste-omelett

Hvert år går flere tonn med mat i søpla, noe som er sløsing med ressurser og gode produkter. Å redusere matsvinn vil bidra til å spare både penger og miljø, og selv er jeg ganske så opptatt av å ikke kaste mat eller matrester.

Det er så mange matprodukter og ingredienser som fortsatt kan brukes til å lage næringsrike, smakfulle og kreative matretter selv om det har gått ut på dato eller matvaren har ligget litt lenge i kjøleskapet.

Tidligere denne uka ble det derfor reste-omelett med osteskalker, 4 skiver kokt skinke som gikk ut på dato dagen før, rester av strimlet kål, en sliten gulrot og en mindre pen vårløk. Resultatet ble skikkelig digg, proteinrik og sunn omelett –  og smaken var det absolutt ingenting å si på!

 

Til 2 porsjoner:
6 egg
5-6 ostebiter (aner ikke mengden/gram)
40-50 gram kokt skinke eller annen magert kjøttpålegg, skjært opp i biter
1 gulrot, skjært opp i biter
3-4 ss strimlet kål
1 stilk vårløk
Salt og pepper
1 ss smør til steking

Slik gjør du:
Smelt smør i en stekepanne og tilsett kål og gulrot. La dette surre i 1-2 minutter før du tilsetter eggeblandingen som er vispet sammen med ost og skinke. Dryss over litt salt og pepper.

Skru ned til middels sterk varme og la omeletten stivne før du vender den ene halvparten over den andre. Ha over fersk vårløk og omeletten er klar til servering.

Kommentarer

kommentarer