Julens muskelmat

Det finnes mye tradisjonelle julemat som er proteinrike festmåltider!

Julemat er noe som hører med i desember måned og nå bugner det av fristende, smakfulle produkter i butikken. I tillegg er det mye av denne typiske julematen som bidrar med mye god næring!

Proteinkilder
Ribbe og pinnekjøtt er klassikere når det gjelder julemat og selv om dette kan inneholde en god del fett og salt, så er det også en kilde til protein. Proteiner er helt nødvendig for å bygge og vedlikeholde muskelmasse og animalske proteiner, fra for eksempel kjøtt, anses å være proteiner av høyt kvalitet da de inneholder alle de essensielle aminosyrene. Fisk er også en ypperlig proteinkilde og både torsk, sild, lutefisk og rakefisk er et fast innslag i julemiddagene hos mange. Glem heller ikke at magrere kjøttmiddager med kalkun, juleskinke og svinestek sørger for et proteinrikt måltid du kan nyte med god samvittighet. I tillegg er både egg og meieriprodukter en god proteinkilde som kan brukes i både bakst og juledesserter.

Sunt tilbehør
Fyll opp tallerkenen med typiske julegrønnsaker som rosenkål, kålrotstappe, surkål og rødkål. Råkostsalat er også et friskt og sunt innslag. Bruk julefrukter som klementin, appelsin og knallrøde juleepler som snacks og ingredienser i andre måltider. Disse fargerike vitaminbombene kan selvfølgelig spises som de er, eller bruk de desserter eller som tilbehør til julemiddagen. Du kan også lage appelsin- eller eplesaus til julemåltidene. Slike sauser kan brukes til både kjøtt- og fiskeretter, og vil være et lettere alternativ til fete julesauser.

Smart snacks
Blir det mye mat og sukkerholdig snacks i løpet av desember, så vit at det finnes mange sunnere alternativer å kose seg med som smaker like godt! Hva med for eksempel sukkerfrie brente mandler,  sunnere julebrød eller sukkerfrie marsipankuler? Er du mest fan av sjokolade så bør du sjekke ut proteinbar-variantene av sjokkisfavoritter som m&m, Snickers og Mars. Disse smaker som sjokoladevariantene, men har et redusert sukkerinnhold og ikke minst mer protein.

Sjekk ut mer av ulike sukkererstatninger, bakeprodukter og snacks hos Proteinfabrikken.no.

marzipan
 

Kommentarer

kommentarer