
Det finnes mye tradisjonelle julemat som er proteinrike festmåltider!
Julemat er noe som hører med i desember måned og nå bugner det av fristende, smakfulle produkter i butikken. I tillegg er det mye av denne typiske julematen som bidrar med mye god næring!
Proteinkilder
Ribbe og pinnekjøtt er klassikere når det gjelder julemat og selv om dette kan inneholde en god del fett og salt, så er det også en kilde til protein. Proteiner er helt nødvendig for å bygge og vedlikeholde muskelmasse og animalske proteiner, fra for eksempel kjøtt, anses å være proteiner av høyt kvalitet da de inneholder alle de essensielle aminosyrene. Fisk er også en ypperlig proteinkilde og både torsk, sild, lutefisk og rakefisk er et fast innslag i julemiddagene hos mange. Glem heller ikke at magrere kjøttmiddager med kalkun, juleskinke og svinestek sørger for et proteinrikt måltid du kan nyte med god samvittighet. I tillegg er både egg og meieriprodukter en god proteinkilde som kan brukes i både bakst og juledesserter.
