Julebulk-tips fra Strongmanknut

Det er blitt desember og det betyr at det nærmer seg jul. I denne perioden er det gjerne en del som spiser mer, og da kan du også løfte mer – om du gjør det rett! 

Jeg ønsker å dele erfaringer og gi tips når det kommer til julebulk. Mange har allerede erfart at man føler seg litt sterkere i julen. For mange kan det å spise mer føre til at kroppen bygger mer muskelmasse og restituerer bedre.

Det jeg nå vil dele med dere er basert på mine erfaringer.

screenshot_2016-11-24-22-59-58

Noen spiser seg slappe! 
Man må ikke spise så mye at man ikke orker å trene senere samme dag. Den veien har jeg gått før; jeg har ligget i fosterstilling og svettet! Julematen er fetere, og om du spiser mye fet mat kan du bli slapp. Kroppen bruker mere energi på å fordøye tung mat enn lett mat.

Julemat kan gi overskudd!
Jeg tror absolutt at det er sunt for sjelen å kose seg litt ekstra i julen, men husk å spis med måte. Mye av den klassiske julematen er både energirik og rik på proteiner, og slikt overskudd kan være kjempebra i perioder. Når kroppen får i seg mer energi enn vanlig, er det også ofte lurt å trene hardere. Da kan du oppleve en skikkelig styrkeboost. Om du spiser litt mer enn du pleier i kombinasjon med å justere treningen din litt tyngre fra 1.desember og frem til nyttårsaften, så er det stor mulighet for at du klarer å løfte mer på slutten av måneden!

Bruk romjulen til å trene gode og lange treningsøkter. Da har de fleste fri fra jobb og andre ærender. Jeg har selv mange gode minner fra en god morgenøkt, før jeg har så har dratt til familieselskaper senere på dagen hvor jeg har spist meg god og mett.

I løpet av desember går jeg gjerne opp 2-3 kilo i kroppsvekt og 5 kilo i hver øvelse. På CrossFit Åsane, hvor jeg trener, har vi en årlig styrketest på nyttårsaften. Da har alle spist litt mer og trent litt hardere de siste ukene. I år håper jeg på slå fjorårets resultat fra «Nyttårsløftet».

Min favoritt når det gjelder julemat er pinnekjøtt med kålrotstappe. Hva er din favoritt? Skal du løfte mer i julen?

https://

Kommentarer

kommentarer