Jørgen S. Aukland med enda en internasjonal pallplass! (Video)

string(37) "Failed to decode the response as json"

1606980_10155649421570005_3999698810304898248_n

Bare 28 timer før Strongman Champions League 105kg går av stabelen i Bamble  og jeg skulle konkurrere med mange av de beste 105erne i verden så befinner jeg meg på en solseng på Kypros.

Oppkjøringsuka ble med andre ord tilbragt på ferie med late dager, mindre optimal mat og i solsteika. Dette er derimot ingen unnskyldning for å ikke gi alt man har når konkurransetid kommer. Brudd på rutiner er ofte mer en mental belastning, enn fysisk, så om man bare biter tenna sammen går det som regel bra.

Fredag kveld landet jeg på gardermoen i 8 tiden, og ble hentet av Tim Enersen for å kjøre rett ned til Bamble. Fikk veid meg inn 11 på kvelden, og hadde da et par timer på å få i meg mat og væske jeg hadde droppa de siste 35 timene. I 1 tiden fikk jeg endelig lagt meg, og var klar for å samle energi med en god natts søvn. Det jeg ikke visste var at Tim tydeligvis er et synonym for snorkemonster, så ble nok ikke mer enn en time søvn til sammen den natta, haha. Lørdagsmorgenen ble brukt til å snakke skit med Svend Karlsen og utøverne, og jeg følte meg overrasket bra og avslappet. Vi kom oss opp i hallen 12 og lurket rundt et par timer før konkurransen startet!

Øvelse 1: Stokkpress 120kg for reps – delt 4. plass

Her hadde det helt tydelig gått for lenge siden forrige oppvarmingsløft, ca 45min. Ble veldig ustabil og brukte unødvendig energi på å balanse. En veldig dårlig teknisk utført øvelse av meg, men heldigvis har alle presstreninga gjort underverker, så klarte å presse opp en 5 gode reps. Dette ga meg en helt grei start på konkurransen, og visste at dette fort kunne være min potensielt dårligste øvelse. 6 reps burde jeg helt klart hatt inne, men er ikke alltid ting klaffer 100% når det gjelder!

Bilde 3 arm over arm

Øvelse 2: Farmers walk 135kg i hver hånd 2x20m – 2. plass

Denne øvelsen ville jeg vinne! Som regel vinner jeg alltid løpeøvelser i u105kg konkurransene jeg er med på, men idag møtte jeg min overmann. Jeg løp inn på 18,5sek, noe jeg håpet skulle holde til seier. Vladimir Reksha (verdens sterketse mann u105kg 2014) slo min tid med hele 2 sekunder. Satt i perspektiv slo jeg tredjeplassen igjen med hele 10 sekunder.
Øvelse 3: 400kg dekk 5 flipp – 4. plass

Dette visste jeg var en øvelse jeg potensielt kunne vinne om toppformen i dekk var til stede, men som forventet var den ikke helt maks så tidlig i sesongen. Ikke hatt mer enn 2-3 gode dekkøkter siden desember ifjor, så teknikk og eksplosivitet var ikke helt der den skal være. Var langt ifra dårlig prestert av meg, men når man kommer opp på såpass høyt nivå som dette må ting virkelig være på stell om man ikke ønsker å falle ned plasseringsmessig. Ble slått av 3 gode utøvere, så ikke annet å gjøre enn å trene enda hardere og stole på at den økte mengden øvelsetrening fremover i sesongen skal gjøre at marginene er på min side neste gang!
Øvelse 4: 270kg bilmarkløft for reps – delt 4. plass

Her trengte jeg 11 reps for å ikke falle for langt bakpå! Flere veldig sterke markløftere hadde endt på dette tallet, men jeg visste jeg hadde det i meg. Det føltes veldig bra ut fra første rep, men merket fort at syra startet å ta meg. Klarte å presse meg til å låre opp den 11. reppen, og visste jeg hadde gjort det jeg trengte. I etterkant angrer jeg på at jeg ikke gikk for rep nr 12. Det verket i hele kroppen og 11. reppen var nokså tung, men må virkelig jobbe med å presse ut de siste 10% av 110! Jeg er uansett veldig fornøyd med denne prestasjonen! Jeg tok 1 rep mindre enn Jon Einar som er en potensiell 340+ markløfter og bare 2 reps under Tim som har 345 i mark. Helt tydelig at det harde arbeidet jeg har gjort denne off-season har gitt positivt utslag på styrken.

Øvelse 5: Arm over arm – 4, plass

Helt tydelig at 4. plass var min greie denne dagen, med en fjerde 4. plass i denne øvelsen. En øvelse jeg ikke har trent mer enn 1 gang siste året, så fornøyd med å være i toppen her. 1 sekund raskere, så hadde jeg vunnet øvelsen, så skal ikke klage. Etter denne øvelsen lå jeg ann til en soleklar 2. plass totalt i konkurransen. Eneste jeg måtte gjøre var å ikke drite meg ut i stein, og det hadde jeg absolutt ingen planer om! 

Øvelse 6: 160kg atlas stein for reps – 1. plass

Etter at ukraineren Reksha hadde vunnet alle andre øvelser så langt i konkurransen var det virkelig på tide at noen satt han på plass i ihvertfall en øvelse. Før jeg gikk ut var det flere som hadde fått 5 repitisjoner, og dette var så langt beste resultat. Fløyta gikk og jeg reppet ivei! Iløpet av ca 30sekunder hadde jeg allerede tangert lederne med 5 repitisjoner, og jeg fortsatte komfertabelt til 8 reps. 9 repitisjoner hadde nok også gått greit om jeg hadde trengt å ta dette, og ellers føltes det mer som det var tiden som var min begrensende faktor mer enn styrken.

Totalt – 2. plass

Så langt har jeg hatt 4 internasjonale 105kg konkurranser, og står nå med to seire, en andreplass og en femteplass. Noe jeg sier meg veldig fornøyd med, men har enda mange pallplasser som må fylles! Motivasjonen er på topp mot årets sesong og jeg skal gi alt for å havne høyt opp på plasseringslisten på NSM, EM, NM og VM iår! Neste store konkurranse blir NSM åpen klasse 5. september og her satser jeg på å overraske positivt!

Kommentarer

kommentarer