Jørgen Aukland: VM-referat u105kg

2015 har vært et veldig bra år for meg på både trening og konkurransemessig, men hele året har det vært ETT stort fokus.

Lyset i enden av tunnelen, eller gulroten i baktankene mine som man kan kalle det, har vært Verdens sterkeste mann u105kg som ble avholdt her i Norge siste helga i november. Dette er første gang hvor VM i vektklassene faktisk har vært et skikkelig VM, på den måten at alle de beste var på deltagerlisten.

Så 28 november stod jeg der på innveiingen, sammen med de 30 sterkeste personene under 105 kilo i verden. Stemningen var ekstremt god og nervøs på samme tid.

Man kunne merke at det var mye hardt arbeid, blod og tårer som det nå var tid å få utbytte av.

På samme tid tar man seg tid til å bli kjent med mange nye atleter og snakke med gamle venner fra tidligere konkurranser. Jeg kom meg hjem fra innveiingen og startet å spise og drikke meg opp igjen mot konkurransevekten min på cirka 110 kilo. Jeg merket en helt spesiell følelse denne gangen, jeg var virkelig i modus og i mitt hode var det ingen tvil om jeg skulle få ut det jeg var god for her.

Planen min var klar.

Jeg skulle først komme meg brukbart gjennom kvalifiseringsrunden dag 1, og så skulle jeg komme topp 5 på dag 2! Dette var mål mange mente kunne være hårete, men når jeg ikke klarer å få kroppshår/ansiktshår så er det greit at målene ihvertfall klarer det!

Dag 1: Kvalifisering- De 30 beste utøverne i verden hvor topp 12 går videre til finale!

Da var lørdagen kommet, og det var på tide å vise hva tolv måneder med knallhard jobbing var godt for!

Øvelse 1: Appolons axle 130kg flest reps 60sek – 2. plass

Øvelse 2: Farmers walk 130kg hver hånd 40m – 3. plass

Øvelse 3: 400kg dekk for 6 flipp – 5. plass

Totalt dag 1: 3. plass

Så da var dag 1 ferdig, og jeg hadde klart en overraskende god tredjeplass. Ting gikk som det skulle, og jeg holdt til og med igjen i dekk bare for å safe det inn. Nå var det bare å spise mer, og gjøre seg mentalt klar for mitt livs viktigste dag i min strongmankarriere.

duckwalk

Dag 2: Verdens sterkeste mann finale – topp 12 i verden

Øvelse 1: Appolons axle for maksvekt – 4. plass

Her var startvekten på hele 140 kilo, noe som i u105kg-sammenheng er en veldig tung førstevekt, men det skulle vise seg at den nesten var for lett for dette feltet. 140 fløy opp, 150 fløy opp, 160 fløy opp og 170 kilo fløy også opp! Vi var nå 3 kilo under gjeldende verdensrekord og hele åtte utøvere var fortsatt med! Neste vekt var 175 kilo, altså 2 kilo over gammel verdensrekord. Fem stykker klarte denne, og best av alt var at jeg var en av dem! Adrenalinkick og gledesrop ble sendt gjennom hallen, jeg var i mitt livs form! Jeg endte på delt 4. plass her, da hele tre atleter klarte 180 kilo.

Øvelse 2: Peli duckwalk + loading + farmers medley – 2. plass

Dette var en øvelse jeg visste jeg kunne gjøre det bra. Dessverre ble den største kofferten ødelagt under testing av utstyret, som gjorde at øvelsen i seg selv ble såpass lett at jeg visste det ville være tiendedeler som avgjorde. Jeg fikk god fart og løp inn til en fin 2. plass.

Øvelse 3: Arm over arm – 3. plass

Denne øvelsen var jeg virkelig redd for at skulle ødelegge mye for meg, da jeg ikke har fått trent den som jeg ønsket. Det endte opp med at bilen + tilbehøret vi drar var veldig lett, så dette gikk raskere unna enn vi hadde trodd. Jeg fikk veldig god rytme på å bruke tauet effektivt, og endte med en overraskende 3. plass her! Lå også på 3. plass totalt etter denne, så ting så veldig bra ut.

mark

 

Øvelse 4: 300kg bilmark for reps – delt 4. plass

Jeg visste jeg måtte gjøre en god jobb her for å ikke falle for langt bak i forhold til å beholde pallplassen jeg overraskende lå på. Vi fikk samme vekt som -90 gutta brukte, og den var tung! Der var det nesten ingen som klarte den, og vinneren hadde bare 3 reps. Jeg var nestsiste par ut, og visste at jeg måtte ha 6 reps for en brukbar plassering her. Utrolig nok hadde jeg ikke noe tvil i hodet mitt om at dette skulle gå, selv om de andre som tok 6 reps på papiret er mye sterkere enn meg i mark. Jeg dro til, og de 4 første repsa føltes som luft. Nå var jeg virkelig «in the zone»! Rep nr 5 gikk brukbart, så hvilte jeg og gira meg opp til nummer 6, og den gikk! Prøvde meg på en 7.rep også, men da var kreftene brukt opp. Jeg er enormt fornøyd med dette resultatet, og det er også et tegn på at jeg beveger meg i riktig retning som utøver med tanke på svakheter.

Øvelse 5: Stein serie: 120kg + 130kg + 140kg + 160kg + 193kg – 3. plass

Her lå jeg før øvelsen på en tredjeplass, og jeg visste jeg måtte slå polakken under meg for å klare å holde den gjeve plassen på podiumet. Jeg følte meg sterk og jeg følte meg klar, så det var ingen andre ting å gjøre enn å kaste alle fem steinene opp på sine respektive platåer. Det var akkurat dette jeg og gjorde! Fikk en tid på 48 sekunder som holdt til en tredjeplass i øvelsen!

Totalt 3. plass

Jeg er nå verdens tredje sterkeste mann u105kg!

En prestasjon jeg både er stolt og fornøyd med, og det gir en enorm videre driv for treningen. Jeg fikk høre for noen dager siden at «din største styrke er din lidenskap», og jeg skal fortsette å dyrke lidenskapen min for styrketrening og konkurranse!

Neste år har jeg lyst å gi de største gutta i landet litt mer hodebry enn jeg har gjort tidligere, så bare å glede seg til 2016!

12279119_1054438891280744_4146318437160478291_n

Kommentarer

kommentarer