Jørgen Aukland vinner Rogaland Open 2016

Da var det på tide med årets første store nasjonale konkurranse, og trolig den nest største ikke-internasjonale konkurransen på norsk jord i 2016 etter NSM.

20 deltagere skulle kjempe om å stå øverst på pallen og blant disse mange av dem man vil se i NSM finalen 3. september. Det var seks harde øvelser vi skulle igjennom iløpet av dagen, blant annet flipping av 500 kilo dekk og maksing i markløft!

For min egen del var det ekstremt deilig å ikke stresse noe med innveiing og vekt som jeg alltid har gjort tidligere når jeg konkurrerte i u105kg klassen. Så det å være i åpen klasse denne gangen og bare veie det man vil, gjorde absolutt tiden inn mot konkurranse mye mer behagelig!

Jeg hadde gått ganske kjepphøyt ut på Facebook med å erklære seieren min før konkurransen var igang, så jeg hadde ikke annet valg enn å prestere denne dagen! Og det var akkurat dette jeg gjorde!

Vi hadde tre øvelser før 20 utøvere ble til 10, og jeg vant alle tre. Blant annet vant jeg tittelen «kongen av dekk» ved å være raskest på seks flipp av dekket på 500 kilo.

Pressmedleyen og farmers/loading var de to andre øvelsene jeg vant før cutten. Etterpåvar det stokk for maks, og her var målet å perse med 160 kilo. Jeg bommet såvidt på 161 kilo, noe som ble det eneste jeg ikke var fornøyd med i løpet av helga, men det holdt likevel til en andreplass i øvelsen.

Neste øvelse var yoke og duckwalk på tid. Her løp vi med 350 kilo på skuldrene, for deretter å spurte over med en 170 kilo farmers håndtak mellom beina. Dette var en øvelse jeg følte meg veldig selvsikker på å vinne, men jeg gjorde en liten tabbe med grepet i duckwalken så jeg endte 0,1 sekunder  bak Ole Martin Kristiansen.

Det var veldig moro å se at han har kommet seg såpass bra i løpeøvleser, og jeg tror vi to kommer til å ha mange dueller om de øverste plassene på konkurranser i Norge årene fremover!

Til slutt var det markløft for maks som ble det store høydepunktet for meg denne dagen! 261 kilo gikk lett, så gikk 301 kilo lett og neste vekt ble hele 341 kilo da Arild Haugen overtalte oss til å kjøre såpass høy økning da vi bare var tre deltakere igjen. 341 kilo gikk opp for oss alle (meg, Jon Einar Haugeland og Ole Martin), og det var vel egentlig jeg som hadde det seigeste løftet på denne vekten.

Vi la så på til 351 kilo, og med en gang jeg skjønte vi skulle over 350 kilo, fikk jeg et intenst adrenalinkick da det å bryte 350-kilo-grensa var mye større enn å vinne konkurransen for meg!

 

Rogalands 2
Rogalands 1
Publikumet heiet som noen helter, og jeg ga det jeg hadde og fikk opp 351 kilo i markløft! Deiligere følelse skal man lete lenge etter!

Jeg vant denne øvelsen sammen med Jon Einar, og dette gjorde at jeg tok en komfortabel seier i totalen av konkurransen.Da er det rett litt over tre måneder igjen til Norges sterkeste mann på Fefor, og planen er å ta seieren her også!

Rogalands 3

Kommentarer

kommentarer