Jeg vant min klasse i vesteuropeisk mesterskap og er nå klar for VM!

kbwec

I år er jeg tatt ut til VM, jeg er veldig glad WEC (Western European powerlifting  Championships) ikke ble avslutningen på sesongen. Etter nesten et år uten knebøydrakt og benkskjorte var det tøft å ta det på igjen. Gratis kg, hadde det bare vært så lett.

La Manga er varmt, det var visst varmere for en måned siden, men det hjelper ikke en blek nordmann som nettopp har vært igjennom en rimelig kjølig sommer. Vanligvis så trives jeg godt i varmen, men her var det høy luftfuktighet i tillegg, det gjør at alt av drakter klistrer seg til kroppen.

I IPF er det er regel som sier at om det er mer enn 14 løftere i en pulje så må den splittes i to puljer. Er det to puljer med 10-14 løftere så blir det gode pauser mellom løftene og 30-40 minutter til oppvarming i benkpress og markløft. Er det bare en pulje så blir det 20 minutter til oppvarming. Dette stevnet hadde 5 løftere og dermed bare en pulje i en uventilert hall. Det blir lagt til ett minutt per løfter under 6 i rundesystemet. Jeg fikk nesten ikke igjen pusten mellom forsøkene.

Bøyen gikk greit og jeg endte opp med 395 ganske lett. 7,5 kg bak pers. Jeg har ny knebøydrakt og kjørte den inn her. Den må sys mer inn om den skal brukes på VM, på en annen side er det mye forbedringspotensialet.

wec-3

 

Benk fra helvete. Av en eller annen merkelig grunn hadde de kombinert et Eleiko stativ og et ER stativ. Høres kanskje udramatisk ut, men styrkeløft er en idrett med små marginer og det gjorde at stativet ikke helt stemte overens med hullene i stativet fra der vi målte høydene før oppvarmingen.

Første løft så mistet avløfteren stangen og jeg holdt på å tippe over med 325 kg. Det ble også veldig rart å løfte av med en så lavt stativ.

Andre forsøk så fikk jeg avløft av norgesvenn Floris Van Melis. Han fikk en avrivning i biceps av å gi meg avløft. Det er veldig trist og jeg håper han kommer seg raskt. Etter løftet tok sidemannen stangen før «på plass» signal var gitt. Løftet ble litt rotete og jeg fikk en rød lampe med gult kort, som kan ha vært fordi skivepåsetter tok stangen og la den på plass.

wec-4

wec-5

Fikk et omforsøk på 340 kilo, det klarte jeg å sette ganske lett. 2,5 kilo pers i treløftbenk.

Tredje forsøk i benkpress på 352,5 kilo kom opp, men ble underkjent for nedoverbevegelse og sannsynligvis utretting. Det ville gitt Norgesrekord i treløftbenk.

Etter et knebøymaraton og omforsøk i benk så hadde jeg ikke noe å gå på i markløft. Noe annen forklaring har jeg ikke på at jeg endte opp med 32,5 kilo under det jeg har løftet i markløft uten utstyr i konkurranse, rimelig skuffende.

Jeg vant klassen min og kom på tredjeplass i konkurransen om beste løfter på poeng. Beste løfter på poeng ble Kim-Raino Rølvåg fra Norge og nest beste ble Bilican Orhan.

Nå vender jeg snuta mot VM i styrkeløft og skal jobbe for at jeg setter en skikkelig personlig rekord der. 

Alle foto: Tutta Kristine Hansen

wec-9

Kommentarer

kommentarer