– Jeg savner flere jenter som gjør denne øvelsen

Det er så utrolig kult å se stadig flere jenter som trener styrketrening i alle slags mulige varianter; crossfit, styrkeløft, kroppsvekttrening, olympiske løft og så videre. Mange jenter har også fått øynene opp for kroppshev, kjent som pullups (kroppshev med overhåndsgrep) eller chins (kroppshev med underhåndsgrep – noe som er superbra!

Det er en enorm mestringsfølelse å klare den første repetisjonen helt på egenhånd! Og det blir jo bare morsommere og morsommere når man kan begynne å trene med ekstra vekter, og kanskje også ta tosifret antall repetisjoner. Kroppshev er en fantastisk øvelse som trener både rygg, biceps og bakside skulder, samt kjerne – det er mange muskelgrupper som aktiveres. Men en annen fantastisk kroppsvektøvelse er dips, og jeg savner å se flere jenter i dipsstativet! I likhet med chins og pullups så trener du flere ulike muskler når du utfører dips. Bryst, triceps, fremside skulder og kjerne må jobbe her. Med andre ord det motsatte av musklene som aktiveres i chins og pullups – så en kombinasjon av både dips og kroppshev vil gi en god og effektiv overkroppstrening.

Selv trener jeg dips to ganger i uken – en økt med fokus på flere repetisjoner (fra 10 og oppover) og eventuelt lette ekstravekter, og en tyngre økt med 4-6 repetisjoner med ekstravekt. Jeg trener 3-4 sett per økt.

Tips til dips:

– I begynnelsen kan det lurt å trene med strikk hvis du ikke klarer å utføre dips med egen kroppsvek for at kroppen og muskulaturen skal bli kjent med bevegelsen.
– Stram kjernen og magemusklene for å få bedre stabilitet og kontroll i bevegelsen – for mye pendling kan føre til at du bruker unødvendig mye energi på hver repetisjon.
– Se opp og fram – har du blikket ned er det større sjanse for at «resten av kroppen følger blikket» og dermed kan det oppleves som tyngre å presse seg selv opp.
– Grepsbredden bestemmer du selv, og her er det individuelle forskjeller på hvor man føler seg sterkest. Jo smalere grep du har – jo mer må du jobbe med triceps, mens bredere grep trener mer på bryst.
– Sørg for å gjøre «skikkelige repetisjoner» med fullt bevegelsesutslag. Det vil si at skulderleddet skal være parallellt, eller gjerne litt under, albueleddet i bunnposisjon, mens i topposisjonen skal du ha fullt utstrekt albueledd på hver repetisjon.
– Ha sterke skuldre: kjenn at du har kontroll på skulderledd og skulderblad i utstrakt posisjon (de skal med andre ord ikke være heiset opp mot ørene – tenk at du «setter skuldre og skulderbladene på plass» ved å presse skuldrene ned og skulderbladene trekkes inn mot midten. Dette gjør du før du starter å senke deg ned slik at du ikke blir «hengende» på skuldrene når du utfører dips. Ha en stolt holdning med sterk og rett overkropp og brystkassa opp og frem.

God trening!

☝? 4 settx5repsx27,5 kg ekstra i dips ☺️Det er utrolig kult å se at stadig flere jenter mestrer tunge kroppsvektøvelser som pullups og chins – men jeg savner å se flere damer i dipsstativet! Dips er en effektiv øvelse som blant annet trener både bryst, triceps, fremside skulder og kjerne – og en kombinasjon av dips og pullups/chins gir deg super styrketrening for hele overkroppen ? Og det er faktisk ganske gøy å spenne på seg ekstravekt etter hvert også ? Ta kontakt om du er gira på å bli bedre i dips da vel – dette er en øvelse som garantert vil gi deg mestringsfølelse og en ny opplevelse av mental peptalk☺️ #dips #fitnessxpress #vgvektklubb #proteinfabrikken #treningsforum #sterkhverdag #shapeupnorge

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Kommentarer

kommentarer