Jeg klarer mer enn jeg tror!

Caroline

Da er det offisielt; konkurransen er over og jeg kan endelig si at jeg har nådd målet mitt om å stå på scenen, iført en av de alt for dyre bikiniene jeg kjøpte i et svakt øyeblikk (eksamensperiode og selvmedlidenhet = unødvendig mye nettshopping).

Jeg har gått igjennom mange måneder med en streng diett, og har måtte ofret mye. Av eksempel kan jeg nevne at julesokken min bestod av bær og bursdagskaka mi smakte jeg ikke engang på. De få pengene som månedlig ruller inn på konto har rullet like fort ut igjen. Det koster å være kar, men jeg tørr å vedde på at det koster enda mer å være fitnessutøver. Coaching, sko, styling og stevneavgift er noen av utgiftene – og så kommer alt av reise og opphold i tillegg.

Så, var det egentlig verdt det da spør du. For noen vil det gjerne virke helt bak mål å frivillig basere seg på en diett med kaloriunderskudd og i tillegg skulle gjennomføre tunge treningsøkter omtrent hver eneste dag.  Og alt dette for bare noen få minutter på scenen!

Caroline på scenen
Caroline (i midten) på scenen under NM i Bikini Fitness

Vel, til det kan jeg enkelt og greit svare at ja, det var faktisk verdt det. Ikke bare fordi at magerutene ble synlige, og heller ikke på grunn av alle komplimentene i etterkant av konkurransen – men av den enkle grunn at jeg har bevist ovenfor meg selv at jeg klarer mer enn jeg tror.

Vi mennesker har en tendens til å holde oss innenfor komfortsonen og tanken på å bevege oss utenfor gjør oss svett bare av tanken. Men jeg kan love dere det at når jeg først kom meg opp på scenen, vel vitende om at jeg hadde gjort mitt beste, så var det en følelse jeg aldri kommer til å glemme. At det ikke ble noen finaleplass denne gangen er helt greit, det kommer flere muligheter.

Så min oppfordring til dere er enkelt å greit å presse seg selv litt ekstra, uansett om dette måtte være på trening, jobb eller på det sosiale plan. Ta det lille ekstra skrittet, for du klarer mer enn du tror – og når du først oppdager dette så er det svært lite som smaker bedre.

 

Kommentarer

kommentarer