– Jeg har gjort store endringer i treningen

Jeg vil fortelle litt om hva som er litt av grunnen til at jeg endelig klarte å hevde meg i toppen i Norges Strongman Cup. På grunn av konkurrentene mine vil jeg holde noe for meg selv, for at de ikke gjør det samme og kan vinne på det.
I juni på sesongens første strongman-stevne fikk jeg meg en skikkelig aha-opplevelse. Jeg merket at jeg rett og slett var sliten før konkurransen var ferdig. Det var ikke gøy å gjøre det dårligere enn det jeg var vant med på trening. Jeg var ikke fornøyd med energien min, og noe måtte jeg gjøre.
Jeg snakket med bestevennen min Arnt-Inge (som er utøver i Crossfit-NM) om at jeg må komme i bedre form. Han gav meg en del cardio-øvelser og økter som jeg skulle kjøre minst 2 ganger i uken. Jeg startet rolig og når kroppen min ble vant med å kjøre cardio, økte jeg intensiteten og mengden. Det er altså snakk om intervaller på 2 minutter om gangen på romaskin og assult-bike. Jeg begynte også å kjøre mer høy-rep i marken for å takle mer syre.
Vi har også begynt å fordele antall reps som jeg skal kjøre på 60 sekunders time-cap. Slik at jeg ikke åpner for raskt og får syre. Dette vil si at jeg kjører 5+4+3+2+2+2 reps på 60 sekunder. Som blir 18 reps. Hadde jeg kjørt 10 reps på de første 20 sekundene hadde jeg blitt så syret at settet fort ville sett slikt ut: 10+3+1+1, som blir 15 reps.
En annen god venn har også samarbeidet tett med meg om teknikk og ikke minst når det gjelder kostholdet. Jeg spiser veldig mye mer ris og biff nå enn tidligere. Jeg satser mer på kvalitet i stedet for kvantitet. Vekten er fortsatt 122 kilo, og det har den vært i hele 2018. Men jeg har fått mange kommentarer på at jeg ser bedre trent ut om dagen. Så er også styrken på topp. Det er flere grunner til at cardio er med på å gjøre meg sterkere, så lenge det gjennomføres i intervaller og ikke i lange seige økter har det en positiv effekt.
Før kjørte jeg lite cardio, spiste alt jeg kom over og trent veldig tungt. Nå er det denne nye planen.
Mer detaljer ønsker jeg ikke å avsløre, men dette funker veldig bra for meg. Nå er det litt mer enn 4 uker igjen til Norges Sterkeste mann finalen, og jeg er klar som ett egg!

Kommentarer

kommentarer