– Jeg er Norges sterkeste mann!

Jeg er et konkurransemenneske som setter meg høye mål, og har en uendelig tro på meg selv. Så når jeg tok valget om å gå opp i åpen klasse i år var det eneste logiske i mitt hodet å satse mot seier.

I motsetning til mange andre som kanskje ville holdt dette inni seg for å ikke få for stor fallhøyde, valgte jeg å gå offentlig ut på sosiale medier å si jeg skulle ta over Norges sterkeste mann 2016 (NSM). Med det lagde jeg hashtaggen #takingover2016.

Det er nok av personer som ikke har hatt troa på at jeg skulle innfri, og mange mente nok sikkert bare jeg var en cocky kar. Nå i helgen viste jeg at jeg ikke bare har det i kjeften, men at jeg innfrir de målene jeg sier jeg skal nå!

Norges sterkeste mann helgen startet med kvalifiseringen, hvor de 12 sterkeste mennene i landet skulle skilles fra resten av sterkingene som hadde møtt opp til kamp. Nivået var vel på sitt klart høyeste noensinne, og en av favorittene og tidligere NSM-tittelholder Richard Skog endte bak 12. plassen. Selv vant jeg kvaliken komfortabelt, og følte jeg var der jeg skulle være!

360-mark

Første finaleøvelse som også ble holdt fredagen var arm over arm, hvor jeg fikk en skuffende 7. plass. Jeg hadde med andre ord mye å hente igjen til dagen etterpå!

Jeg våknet på lørdagen, og følte meg faktisk helt perfekt. Ingen smerter, ingen nerver og et hodet som virkelig var i det mindsettet man skal være for å prestere!

Første øvelse for dagen var igang! Tre lodd på 200 kilo opp 5 trinn for raskest mulig tid – og jeg vinner denne øvelsen! Øvelse nummer 2 er yoke og dekk medley – jeg vinner her også! Tredje øvelse er appolons axle for reps med 150 kilo – også denne øvelsen vinner jeg!

dekk

Så er det tid for markløft for maks vekt, som jeg ser på som den største styrketesten man kan ha. Her ender jeg opp med delt 1. plass med en ny personlig rekord på 360 kilo. Før siste øvelse som er steinserien ligger jeg nå på førsteplass med en ledelse med 4 poeng over Ole Martin Hansen.

Jeg vet at så lenge jeg safer steinserien og ikke gjør noen tabber, så er jeg den sterkeste mannen av litt over 5 millioner mennesker som bor i Norge.

Jeg merket fort på den første steinen at det var mye støv på dem, og det kan ødelegge mye om man blir for ivrig. Jeg safter de fire første steinene lett og fint, og visste i hodet mitt at jeg hadde vunnet. Den siste steinen fikk jeg opp i fanget, men tiden gikk ut når jeg satt der, så ble ikke mer enn et halvhjertet forsøk. Neste år går steinserien!

bolt

Jeg er nå Norges sterkeste mann, og kunne ikke vært mer stolt!

Jeg overtok tronen fra Ole Martin Hansen som jeg har stor respekt for. Han var den jeg først startet å trene øvelser hos og så opp til. I tillegg er det flere «up and coming» som er sultne på å også få holde denne tittelen, men det blir nok ikke lett for dem! Nå skal jeg etablere meg som en «up and coming» internasjonal utøver, og tror nok at de fleste strongmaninteresserte vil kunne navnet mitt godt i løpet av 2017!

Lets do this shit!

https://

Kommentarer

kommentarer