Jasmin (20) etter fitnesskonkurranse: – Jeg ble sterkere mentalt!

Jasmin Kjus er 20 år gammel og bor på Elverum sammen med kjæresten sin. Hun studerer til å bli lærer og ved siden av studiene jobber hun i en matbutikk.

I tillegg til trening bruker Jasmin fritiden på å være sammen med venner og familie, og hun har en lidenskap for sang og musikk. Hun har trent styrketrening i fem år, har utdannelse som personlig trener og har jobbet på treningssenter siden hun var 15. Før Jasmin begynte med styrketrening drev hun med dans.

Jasmin konkurrerte i bikini fitness våren 2016 og fikk en 7.plass i Sandefjord Open, 4.plass på Kaliber Open og 13.plass i Oslo Grand Prix.

– Grunnen til at jeg ville konkurrere i fitness var at jeg ville ta styrketreningen til et nytt nivå. Jeg var nysgjerrig på hvor langt jeg kunne presse meg selv, og om jeg hadde det som kreves av en fitnessutøver. Å stare en oppkjøring var en måte å «sprite opp hverdagen på», og det var spennende med utfordringene som kom underveis, sier Jasmin.

– Det endte faktisk slik jeg hadde trodd – jeg ble sterkere mentalt etter å ha vært igjennom en oppkjøring!

Jasmin mener at det ikke er selve konkurransen i seg selv som er tøff, men alle skrittene på veien dit. Mestringsfølelsen er enorm – hun fulgte en kostholds- og treningsplan, løftet tunge vekter, prioritere nok søvn og ga jernet på andre arenaer samtidig.

– Når de 12 ukene har gått og du til slutt står på scenen sammen med mange andre som har vært igjennom det samme som deg selv føler du en enorm lykke og mestringsfølelse. Jeg er sikker på at den følelsen bare eksisterer når du har gjennomført noe du ikke trodde at du skulle klare, forteller 20-åringen.

– Kaliber Open var den beste konkurransen for min del, selv om jeg verken var fornøyd med farge, sminke eller form. Men det var der jeg slappet av og koste meg mest, og det syntes godt!

Nå flere måneder etter konkurranse ser Jasmin helt fantastisk ut, og hun utstråler helse og selvtillit.

– Jeg er litt overrasket over hvor godt kroppen min taklet konkurransene, og at jeg ikke har gått opp mer i vekt i etterkant. Jeg hadde et veldig avslappet forhold til mat før oppkjøringen, og det har jeg fortsatt. Det jeg lærte underveis om kroppen min har jeg tatt med meg videre, sier Jasmin.

– Det skal sies at coachen min satte opp en veldig fleksibel diett der jeg ikke følte at noe var «forbudt». Jeg var til og med ute og spiste sushi to uker før den siste konkurransen min! Nå trener jeg som før, bare med litt mer energi på grunn av mer mat.

Når det gjelder planer om flere konkurranser er Jasmin litt hemmelighetsfull.

– Man skal aldri si aldri!

Til slutt har Jasmin noen tips til andre utøvere som skal konkurrere i fitness:

– Gjør det du får beskjed om av coachen din. Øv masse på posering. Og ikke minst kos deg underveis med alle forberedelsene!

Jasmin bikini

Kommentarer

kommentarer