Introduksjon: P4-programleder Michael Andreassen om livsstilsendringen

I høst stod P4-programleder Michael Andreassen (43) frem som alkoholiker i VG, og har siden gjennomført en stor endring i livsstilen.

Michael Andreassen (43) er en av norges mest erfarne og profilerte programledere på radio.

De siste 20 årene har han vært programleder i P4, og har idag kjendiser på arbeidsuke i programmet «Michael Direkte» på hverdager.
Versjon 2

4. mars 2012 kollapset han på jobb, ble hentet av ambulanse, og kjørt til rusakuttmottaket på Aker sykehus i Oslo. Da var det nok, han fikk behandling og sluttet å drikke. Siden har han holdt seg edru.

I 2013 bestemte han seg også for å gjøre noe med livsstilen.

– Når jeg hadde klart å slutte å drikke, burde jeg jo også få til å gjøre noe med kroppen, sier Michael, som forteller at han veide 115 kilo og ble andpusten av å knyte skolissene.

før
Han begynte forsiktig med å laste ned en pushups-app på telefonen i 2013.
– Målet var 100 pushups i ett strekk og 1000 på en dag.I 2014 løp han maraton for å vise at det går hvis du vil, og idag trener han mellom 3- og 400 styrke og kardioøkter i året.- Målet er å delta i en konkurranse uten at de andre lurer på hva i helvete jeg gjør der, sier Michael som nå veier nesten 30 kilo mindre enn i 2012.

43-åringen er opptatt av endring.

– Alt for mange går rundt og er misfornøyd med seg selv og leter etter en mirakelkur. En pille, et pulver eller helst en tryllestav som fjerner overvekt på et blunk. Vi er ikke villige til å gjøre det som trengs, for det er hard jobbing. Men alt sitter i hodet, mener Michael.

VGharald

(FOTO: VG)

– Da jeg sluttet å drikke lærte jeg meg blant annet å være tålmodig. Å ta en dag av gangen. Hver dag når du ser deg i speilet, må du huske at dagen du står i er bedre enn dagen igår. Det tar tid, men man må rett og slett lære seg å sette pris på veien mens man går. Da gjelder det å finne aktiviteter og en treningsform du liker. For skal man gjøre store endringer, må det være en del av hverdagen din.

Målet til Michael er fortsatt å stå på en scene uten at publikum og de andre rister på hodet og lurer på om det er skjult kamera.

– Men først og fremst handler det om å sette seg mål, nå dem og kjenne på mestringsfølelse. 

naking

Kommentarer

kommentarer