Introduksjon: Knut Arne Risholm (Strongmanknut)

Strongmanknut

Hei!

Jeg heter Knut, men de fleste kjenner meg igjen som Strongmanknut. Jeg driver med strongman, en sport for store sterke menn. Jeg er utøver i Norges Sterkeste Mann og Hordalands Sterkeste Mann. Jeg er 22 år og har trent målrettet styrketrening i snart fire år, men kun to år aktivt med strongman. Som ung i sporten har jeg allerede gjort det bra i, blant annet en syvende plass i Hordalands Sterkeste Mann forrige år. Jeg er meget engasjert, motivert og har en vilje folk ikke kunne tro var mulig. Progresjon er veldig viktig for å nå langt, og der har jeg noen råd som jeg kan dele med dere etter hvert.

Strongman er ikke en vanlig sport, når du skal trene strongman må du tåle å bryte dine egne grenser. Vi trekker store lastebiler på over 13 tonn, løfter store steiner på 200kg, og vi velter bulldoserdekk på nesten 500kg. Hverdagslige utfordringer som å bære inn tunge varer fra bilen blir ikke lenger et tiltak.

For å bli en strongman så må man trene mye grunnstyrke på treningssenter. Jeg trener som oftest på treningsstudio, også blir det en del spesifikk strongmantrening i garasjer og tilfluktsrom.

Det jeg liker best med strongman er at man virkelig får se hvor mye man løfter. Alt har enorme dimensjone. For meg er det mere givende og dra en stor lastebil enn å legge på en ekstra vektskive på stangen.

Jeg trener 5 ganger i uken:

  • To ganger strongman (alt som har med strongman å gjøre)
  • To ganger styrkeløft (markløft, knebøy og benkpress)
  • En gang bygging/ rehab (trener opp små muskler som må bygges for å klare å henge med de store base-musklene)

Jeg kommer til å dele min kunskap om styrke,- og strongmantrening, og forhåpentligvis legge ut noen videoer der jeg løfter store og tunge ting. Jeg gleder meg til å være en motivasjonsspreder, og håper jeg kan bidra med litt motivasjon og engasjement i din trening.

Om du har noen spørsmål til meg er det bare å kjøre på i kommentarfeltet under 🙂

Kommentarer

kommentarer