Introduksjon: Kjell Richard Botten

Kjell Richard Botten
Navn: Kjell Richard Botten
Alder: 43
Sivil Status: Gift, 3 barn
Idrett: Triathlon
Kort om min tidligere Idrettshistorie. Jeg drev med friidrett fra jeg var 10 år til jeg ble 16 år. Ble overtrent og satset etterhvert på sykkel til jeg var 28 år. Det ble to norgescupseire som det beste resultat i de yngre årene.
Da jeg la opp som aktiv sykkelrytter tok det 2 år å legge på seg 24 kg. Fra 78 til 102. Så min idrettskariere var definitivt over.
Så, 10 år senere I 2008 var jeg på en skitur i påsken med en kamerat. Han var 80 kg og gikk oppå skaran mens jeg var 100 kg og gikk gjennom den råtne snøen. Turen var 20 km og ble et mareritt. Da jeg kom fram til hytta, fikk tatt meg en dusj og tenkt over den slitsome skituren og de 100 kiloene jeg bar med meg hver dag bestemte jeg meg for å snu om på livsstilen.
Nå var det på tide å satse igjen før jeg ble for gammel. Jeg kunne løpe og sykle, derfor var triathlon nå blitt interressant. En spennende sport med svømming som nytt element som jeg måtte gå 100% inn for å lære.
Treningen: Fra 2008 fram til nå har jeg i utgangspunktet brukt mest tid på løp. Har trent opp kroppen fra å løpe 20 km I uka til 100 km I uka. Mengdetreningen skjer om vinteren hvor jeg legger ned mellom 15-18 timer i uka.
Har kombinert sykkel og løpetrening med dobbeløkter hvor jeg sitter en time inne på sykkelrulle for deretter å dra rett ut på en 18 km løpetur. Svømminga har jeg tatt når det passet seg sånn om kveldene med en svømmeklubb.
Denne treninga har resultert I en fantastisk framgang som jeg for 4,5 år siden ikke trodde var mulig.
Resultater i år:
  • Nummer 2 i Bøsprinten triathlon (kun slått av en landslagsutøver)
  • Totalt Nr 44 av 8000 i Sentrumsløpet med tiden 33.18 min (bare 4 i Norge som har løpt raskere en meg i år i klasse 40-44)
  • Nr 1 i Hove triathlon med 500 til start.
  • Nr 2 i Airport triathlon I Skien
  • Totalt nr 31 av 1400 I Ironman Haugesund. (1900 svøm, 90km sykkel, 21km løp) Kjempet her lenge om en sølvmedalje i det innlagte NM men måtte ta hensyn til en skade i leggen som gjorde at jeg løp for halv maskin. Ble til slutt nr 5. Her stilte 20 utenlandske proffer til start og jeg var veldig overasket over at jeg hadde bedre sykkeltid enn 14 av de.
  • Men det beste av alt var at jeg kvalifiserte meg til VM i triathlon I Las Vegas 8 september i år.
Men først står Ironman Kalmar for tur til helgen. (3,8km svøm, 180km sykkel, 42km løp)
2000 til start og muligheter for å kvalifisere seg til Hawaii VM.
Har vært med på en fantastisk reise til nå når det gjelder form forbedring og jeg har tro på at formen kan bli ytterlig bedre med mer fokus på ernæring i forhold til trening.

Kommentarer

kommentarer