Introduksjon: Frank- Gøran Pedersen


Frank Pedersen

Aloha!

Jeg er en 26 år gammel/ung gutt som ble gitt navnet Frank- Gøran Pedersen, og jeg kommer fra ei bygd utenfor Sarpsborg som heter Skjeberg. Til daglig studerer jeg til en mastergrad i idrett, friluftsliv og kroppsøving ved Høgskolen i Telemark i Bø, og jeg skal nå knekke løs på det siste av to år her.
At jeg er over middels interessert i fysisk aktivitet, trening og  helse er da kanskje gitt, og jeg har vært så heldig å få mulighet til å skrive om noe som interesserer meg stort (aerob utholdenhet, sykkel osv.). Dette har gjort til at det foregående året har vært et av de mest lærerike og motiverende i livet mitt så langt. Bø er kanskje ikke verdens navle, men personlig fremgang og følelsen av at «Ja, jeg har tatt det riktige valget» er uslåelig.
Etter en kort periode her i Bø havnet jeg på sett og vis i et miljø som var penset inn mot utholdenhetsidrett, og triathlon utmerket seg som den idretten jeg fattet størst interesse for (sammen med langrenn). Jeg har allerede to år bak meg på terrengsykkel, men det var ikke naturlig at det var denne veien jeg skulle ta. Med en treningsbakgrunn fra fotball (keeper og ellers «potet») og en «spill når du vil»-mentalitet de seinere årene, ble sykkelen brukt som et middel for å komme seg ut og få trent på egenhånd. Det ble startet opp en sykkelklubb i hjemtraktene og veien var da kort til innmelding. Her har jeg utviklet meg videre som syklist, og da nå som håpefull triatlet.
Triathlon kan heller ikke sies å være et naturlig valg for meg, da jeg som 9-10 åring lærte å svømme etter å ha falt i vannet ved Aremark Camping. Om det var brystsvømming, crawl eller hundepadling (sannsynligvis det siste) vites ikke, men jeg kom meg i land og var fornøyd med det. Etter dette har det ikke vært svømming som har interessert meg mest, men jeg har i seinere tid fattet mer interesse for idretten og dette blir noe jeg kommer til å jobbe vider med i tiden som kommer.
Ved siden av studiene jobber jeg i sportsbutikk her i Bø, og jeg har en jobb som veileder/spinninginstruktør ved et treningssenter. Jeg er ingen ekspert på styrketrening, men jeg håper på å utvide mitt repertoar og utvikle meg videre som utøver og trener. Fra høsten av kommer jeg også til å fungere som trener for studentidrettslagets utholdenhetsgruppe her ved høgskolen og jeg har også en liten geskjeft som drives på hobbybasis.
Når man skal sette seg mål, har jeg lært at man må sikte høyt. Sikter man på månen, ender man i det minste opp blant stjernene om man bommer. Målet mitt har derfor blitt å fullføre en Ironman-distanse (3,8 km svømming, 180 km sykkel og 42,2 km løp) innen fem år. Et småhårete mål for en som svømmer som en skiftenøkkel og aldri har vært spesielt glad i løpetrening.
Veien dit går via sprintdistanser, olympiske triathlon og halv-Ironman, så reisen vil uten tvil by på mange gode og lærerike stunder! Planen er også å prøve seg i ymse andre konkurranser(terrengsykkel, landeveisritt, halv/full marathon osv osv.) for å klargjøre meg og videreutvikle meg som utøver. Jeg har innfunnet meg med at jeg ikke blir verdensmester, men triathlon er en idrett hvor jeg kan (såfremt jeg kvalifiserer meg) konkurrere i verdensmesterskapet på Kona, Hawaii sammen med eliten! DET hadde vært et minne for livet.
Dette var kort om meg, og innleggene jeg kommer til å skrive vil i hovedsak inneholde stemningsrapporter fra konkurranser, trening, kosthold og generell motivasjon som jeg håper kan hjelpe leserne i sitt eget arbeid. Jeg er veldig opptatt av å utvikle meg som utøvere og trener, så noen innlegg med vitenskaplig vri kommer nok også til å dukke opp.
Ironman sitt mantra sier det så godt: Nothing is impossible!
Vi blogges,
Frank

Kommentarer

kommentarer