Introduksjon: Espen Vika (17)

vika

Hei,

Jeg heter Espen, er 17 år og kommer fra Bergen. Mitt første møte med et styrkerom var i august 2012, jeg veide under 60 kilo og ble dratt med av broren min. Jeg ble raskt bitt av basillen og økte veldig i både vekt, styrke og størrelse på kort tid. Treningsprogrammet var rettet mot styrkeløft og kostholdet besto i mye egg, biff og annet kjøtt, i tillegg til proteinpulver, kreatin og ZMA.

Etter ca. ett år med kontinuerlig trening veide jeg ca. 100 kilo og jeg fikk lyst til å teste styrken min på andre måter. Jeg fant raskt ut at strongman var noe for meg, her fåt jeg virkelig brynt meg på nye utfordringer og jeg kjenner at det er en livsstil som passer meg.

strongman

Målet mitt er å bli så sterk og stor som mulig, og samtidig hevde meg i øvelser som krever smidighet, og selvfølgelig kvalifisere meg til Norges Sterkeste Mann etter hvert.

Jeg trener seks ganger i uken, fire ganger vanlig styrketrening og to ganger strongman. Jeg er ung i sporten, og har mange år med hard trening foran meg og lærer stadig nye ting. Ett eksempel som har gitt meg stor fremgang er at jeg nå trener med litt lettere vekter enn tidligere. Før trente jeg maks av det jeg var god for, alltid. Det medførte en del skader og svikt i teknikken.

knebøy

Jeg er veldig dedikert når det kommer til trening, jeg dropper aldri en økt og har konkrete mål som jeg jobber mot hver eneste dag, både lange- og kortsiktige mål. Når jeg startet å trene så hadde jeg 35 kg på knebøy- stangen, mens jeg økte til fem ganger 150 kg på ett år. I markløft startet jeg på 45 kg og føler jeg har litt inne på rekordløftet på 210 kg 🙂 Jeg håper å kunne dele ennå mer av min fremgang, motta tips og råd, samtidig som jeg håper at de erfaringene jeg opparbeider meg kan være til hjelp for andre.

 

 

Kommentarer

kommentarer