Introduksjon av Super Helse og superfood

_MG_5146 2

Jeg har fått anledningen til å fortelle historien om hvordan Super Helse AS ble til. Jeg håper jeg kan gi inspirasjon til å tenke en ekstra gang på hva du putter i kroppen din og hvordan dette kan påvirke hele ditt liv.

For ca 4,5 år siden ble jeg helt utbrent da jeg hadde en en jobb innen utelivsbransjen som krevde lange dager og ofte et kosthold som ikke var helt som det burde være. Det ble mange sene nattetimer og mye jobbing på eventer som krevde mye av meg. Jeg har alltid vært en sunn og aktiv person som har vært veldig opptatt av helse. Jeg spiste alltid hjemmelaget mat og fulgte de rådene  som staten anbefalte meg.

Dette var langt fra nok iforhold til den livsstilen jeg hadde, og kroppen min klarte ikke holde tempoet. Jeg ble fysisk og psykisk dårlig, og da jeg fikk en veldig dårlig nyhet ang min tidligere jobb, klarte rett og slett ikke kroppen min noe mer. Det endte med at jeg lå utbrent på sofaen nesten et helt år med frykt for å gå ut, angst for å bevege meg, og ingen matlyst.

I løpet av denne perioden ble jeg anbefalt fra flere hold å prøve noe de kalte supermat. Jeg har alltid vært nysgjerrig av natur, og bestemte meg for å prøve disse omtalte produktene.

Jeg ble anbefalt å prøve to-tre produkter først, og valgte Spirulina og Hvetegress.

Etter en uke på hvetegress og algen Spirulina kjente jeg kroppen fikk mer energi og at jeg fikk lyst til å bevege meg. Jeg fikk mer og mer livslyst tilbake og hele denne prosessen gjorde meg veldig nysgjerrig.

“Hva var dette som kunne få meg til å føle meg så mye bedre på så kort tid”?

Så vips, meldte jeg meg opp på ernæringsfysiologi studiet på Helsehøyskolen og startet med medisin grunnfag. Jeg forstod fort at dette ikke bare var produkter som gjorde meg bedre, men at det var næringsinnholdet i produktene som ga kroppen min den næringen kroppen trengte for å komme ovenpå igjen! Alt ble så utrolig logisk etter at jeg begynte på studiet, og vi lærte hvordan næring fungerte helt ned på cellenivå.

Da jeg skulle begynne på år nr to backet jeg fort ut. Det viste seg at pensumet vi skulle lære om, hadde gjort meg syk i utgangspunket. De skulle lære oss å spise 5 om dagen, brød, melk og la frem utdatert forskning. Den var ingen ny tenkning og ingen ny forebygging. Så jeg valgte å få meg jobb hos de som hadde anbefalt meg supermat. Der ble jeg kurset omtrent ukentlig og lærte meg enormt mye nyttig informasjon som var helt logisk for meg. Logikk er nemlig viktig for meg når jeg skal lære. Jeg må selv forstå hvorfor det skal fungere.

Kroppen trenger levende næring og jo bedre kvalitet og jo høyere nivå av næring, jo bedre fikk kroppen min det og jo lettere var det for kroppen å gjøre sitt vedlikeholdsarbeid. Idag har jeg ikke vært forkjølet eller en antydning til sykdom på nesten to år. Det er unikt!!! Og i tillegg er jeg gründer og jobber hardere enn jeg noen gang har jobbet uten å bli annet enn litt sliten når jeg skal legge meg. Ergo; næring er nøkkelen til en sunn og sterk kropp som kan tåle en støyt, og ikke minst, et sunt sinn.

Etter et knapt år på i den nye jobben ønsket jeg å starte for meg selv. Jeg så et behov for flere aktører, og jeg begynte å jobbe som kostholdsveileder med egen nettbutikk. Dette skjønte jeg fort at det ikke var noe jeg kunne leve av og det var rundt denne tiden jeg møtte min nåværende forretningspartner, Marte. Marte er eksen til min bestekamerat, som ble ganske så overrasket over at jeg plutselig skulle drive business med hans eks;) Livet har sine merkelige måter å koble mennesker sammen på! To ganger på samme uke møtte jeg Marte på Majorstua, på samme gatehjørne, og da vi begge er personer som tenker annerledes enn “den vanlige tankegang”, kunne ikke dette være et sammentreff.

Etter en tekopp hos Marte ble vi forretningspartnere og jeg fortalte henne hele min visjon og historie. Marte var deltidsstudent og fulltidlærer, men tok likevel utfordringen på strak arm.

Etableringen

Vi startet med å prøve å finne distributører som kunne privatelable produktene vi ønsket å selge. Parallelt reiste min lillesøster, Benedicte, til India for få mer erfaring om yoga. Etter  tre dager der nede møtte hun mannen i sitt liv, som drev et lite guesthouse i Goa. Denne mannen viste seg etter bare 3 måneder å være mannen som skulle starte en fabrikk med oss i India, slik at vi kunne få våre helt egne produkter.

Vår visjon for fabrikken er at det skal ansettes kvinner som skal få muligheten til å arbeide. Et av hovedmålene var å styrke kvinner i India samtidig som vi får de mest fantastiske supermatproduktene til Norge, som vi skulle skape helt selv. Selve maten får vi fra de beste leverandørene rundt om i India, hvor alt er sertifisert økologisk og vokser opp enten vilt eller i kontrollerte basseng langt fra forurensing og grunnvann. Leverandørene hadde tenkt på alt og var de perfekte samarbeidspartnere!

I fjor i februar fikk vi for første gang I am Pure til Norge. Vi ble fortalt at vi ikke hadde noe på markedet å gjøre, og at vi bare kunne se å komme oss vekk. Dette førte til at vi fikk raskt blod på tann og karret oss opp på toppen blandt Norges største supermatleverandør. Og dette på kun få måneder. Med riktige verdier, ambisjoner og pågangsmot, skal ingen stoppe oss. Jobber man med hele hjertet, opplever man å få mye god hjelp. Vi møtte stadig på personer som kunne hjelpe oss på mange forskjellige områder.

Våre produkter ble testet av terapeuter som var skeptiske, og andre fagfolk som ikke kunne tro at vi var så mye casino online rimeligere med toppkvalitet, men alle har kommet tilbake med gode nyheter, våre produkter var av den beste kvalitet!

Marte og jeg har valgt å vise folket av supermat ikke er noe hokus pokus. Det er bare mat! Du trenger ikke endre hele livsstilen, men ved å kun tilsette litt hvetegress og alger til frokosten feks, så du får i deg nok til næring til en mer krevende hverdag. For de fleste av oss ønsker faktisk mer energi i hverdagen!

Har du nok energi, ja, det er kjempefint, men for de som føler at de ønsker seg noe mer i hverdagen, er supermat så utrolig enkelt og fantastisk, nettop fordi det funker.

Supermat har nå vært i Norge i over 18 år og vi ser at dette ikke bare er en bølge som mye annet. Supermat er noe som bare blir mer og mer populært, nettop fordi jungeltelegrafen går raskt når det faktisk er noe som gir folk en en bedre hverdag. Små grep for å få større endringer.

Ofte ser vi også at mange velger å få en sunnere livsstil etter at de har begynt så smått på supermat, fordi de blir mer bevisste når de får en effekt av noe som er så lite i form og så enkelt å spise.

I juni ifjor åpnet vi vår egen Super Helse butikk i Bygdøy Allé 57, som raskt ble en populær butikk. Kundene kommer inn og forteller oss at de føler seg sett og går ut med stort smil om munnen. Dette betyr enromt for oss!

Vi selger alt fra gress og alger til nydelig råsjokolade, snacks, rå, tørket grønnsakschip og økologisk sminke, hudpleie og solkremer.

I vår butikk kan alle finne noe de liker 🙂 Ikke bare er det en butikk men det er også et showroom, og vi elsker å ha møter der for å vise våre verdier og hvordan vi har stått på og gjort alt helt selv i butikken.

Coctaileffekten av alle de kjemikaliene de fleste får i seg hver eneste dag er det ingen som enda vet hva gjør med oss. MEN når SÅ mange flere rundt oss blir syke, deprimerte, har søvnproblemer etc etc, så er det veldig enkelt å forstå at kroppen trenger mer næring og mindre kjemikalier! Er dere ikke enig? Vi må derfor bli mer bevisste og vite hva vi putter i oss og ta mer ansvar for vår egen helse. Jeg ble utbrent i en alder av 25 og det skjer med altfor mange rundt meg.

Vi håper at mange fler kan tørre å prøve litt supermat og se at det ikke er som media ofte skriker ut, kun svindel. Effekten får man raskt og ser at dette faktisk er logisk mat med såpass enorme mengder næring at feks Spirulina har blitt anbefalt av Verdens Helseorginasjon siden 1974, som verdens mest næringsrike kosttilskudd.

Kun en shot om morgenen eller kanskje blande alt i en kjempe god smoothie er det som skal til!

Og husk; dette er en livsstil, ikke en diett. Vi ønsker å hjelpe folk til å føle seg bedre, oppleve mindre sykdom og oppleve/kjenne at livet kan faktisk bli veldig mye lettere og morsommere om man bare har energy nok /nok energi.

Vi holder også kurs i butikken vår hvor vi forteller om økologi, ren mat og hvor viktig det er å lage maten selv, samt spesifikke detoxkurs, eller hvordan man kan lage sin egen hjemmelaget råsjokolade etc.

Så til slutt; vår visjon er å bli verdens ledende innen supermat og vi har allerede begynt å samarbeide med 5 land uten å røpe noe mer enn det. I am Pure har fått en enorm oppmerksomhet fra utlandet og vi gleder oss til å se hva fremtiden bringer.

Nevnte jeg at vi kåret til topp 100 beste pakkedesign i verden ifjor? 😉

Dette er slik Super Helse ble til og jeg håper at jeg har inspirert dere til å teste ut hva supermat kan gjøre for nettop deg og de rundt deg!

Proteinfabrikken har hele sortimentet fra Super- Helse i sin nettbutikk.

 

 

Kommentarer

kommentarer