Intervju med norgesmester Isabel Cloin

31 år gamle Isabel Cloin fra Sotra ble nylig norgesmester i styrkeløft. Bare et par uker før NM fikk hun en sterk sjetteplass i VM i styrkeløft, og hun har flere imponerende meritter fra tidligere av.

Hun har blant annet gull fra NM i 2018, bronse fra Vesteuropeisk mesterskap i 2018, sølv i knebøy og markløft fra EM i 2018, gull på regionsmesterskapet i 2017, 2018 og 2019, elitepokal og beste løfter på poeng på regionsmesterskapet i 2019 og hun har fem norgesrekorder som står i dag.

Fortell litt om deg selv?
– Jeg er en jente som liker utfordringer! Selv om jeg er en hyggelig person er jeg også veldig sta. Helt siden jeg var liten har jeg drevet med en eller annen form for idrett. Før jeg prøvde meg på kampsport, friidrett og turn var jeg aktiv på fotballbanen. Men det var i stallen jeg trivdes best, og jeg drev aktivt med dressurridning og konkurrerte mye. Det var mye hard trening, og alle skoleferier ble tilbragt på treningsleir for å bli best mulig på hesteryggen. Etter mange år som konkurranserytter kom jeg over CrosFit, og startet med dette for syv år siden. Da fant jeg fort ut at styrke var min sterkeste side. Siden da har jeg deltatt i CrossFit-konkurranser, triathlon, innendørs roing og hinderløypeløp ved siden av styrkeløft. Det siste året, etter jeg fikk plass på landslaget i styrkeløft, har jeg kun satset og trent på styrkeløft. Det er der jeg er best og virkelig ønsker å jobbe for å se hvor sterk jeg kan bli. Ellers er jeg medeier av vårt lokale CrossFit-senter på Sotra, og jeg brenner for å gi flere muligheten til å få en bedre helse, både fysisk og psykisk, forteller 31-åringen.

– Styrkeløft er virkelig noe som har tilført livet mitt ubeskrivelig mye, legger hun til.

Hvordan trener du for tiden?
Akkurat nå er jeg i en mellomperiode mellom VM og NM. Jeg prøver å holde kroppen og hodet i gang før det er tilbake på en lang periode med mengdetrening etter NM. Da skal kroppen bygges større og sterkere til neste konkurranse. Før VM hadde jeg en seks uker lang oppkjøring med ti økter i uken.

(I etterkant av dette intervjuet vant Isabel NM. Hun forteller at hun er fornøyd med gullet, men at hun ikke har truffet de tallene som hun ønsket. Derfor er motivasjonen mot EM i desember desto større.)

Hvordan ser kostholdet ditt ut?
– Det blir mye kylling og ris fordi det er så enkelt å lage, og generelt prøver jeg å spise så rent som mulig. Jeg er ingen mesterkokk, så derfor har jeg noen faste retter som nesten lager seg selv. Det blir også en del nøtter, frukt og grønnsaker. Jeg spiser 100 gram grønnsaker til hvert måltid, og så blir det en proteinbar i løpet av dagen for kosen sin del.

Bruker du noen kosttilskudd?
Ja, jeg bruker flere tilskudd fra Proteinfabrikken; kreatin, flere ulike typer proteinpulver, multivitamin, vitamin B, Omega 3 og magnesium.

Hva er målet ditt med treningen?
Som jeg nevnte over så vil jeg se hvor sterk jeg kan bli, sammen med den store drømmen om å stå øverst på pallen under store mesterskap. På veien kommer det alltid nye delmål, nye tall jeg jakter, flere rekorder, medaljer og høyere plasseringer på resultatlistene. Det som kanskje trigger mest akkurat nå er navn på listene som jeg vil gå forbi, og særlig de som alltid har slått meg.

Hva er det som motiverer deg?
Det er tallene som jeg får på konkurransene. Jeg vil alltid ha mye mer på stangen, større tall og være i enda bedre form til neste konkurranse. Samtidig vil jeg ikke at noen går forbi min egen total her i Norge, og jeg jakter alltid internasjonale resultater. Det er mange sterke damer både innenlands og utenlands, så det er bare å trene! sier Isabel.

– Jeg føler meg heldig som har så mange bra folk i ryggen. Treneren min Alexander Kirketeig programmerer veldig bra for min kropp og er flink til å gi meg stor selvtillit før tunge løft. Kiropraktor Ståle Ellingsen behandler kroppen min etterhvert som jeg trenger det, og mine kjære er alltid med meg.

 

Vi ønsker Isabel lykke til videre!

Du kan følge henne på Instagram – @isacloin

Kommentarer

kommentarer