Intervju med norgesmester i men´s physique overall

21 år gamle Petter Horgen fra Nordstrand i Oslo har hatt en eventyrlig debut i men´s physique i år. Merittlisten har fylt seg godt opp på kort tid i i løpet av høsten.

I Sandefjord Open fikk 21-åringen 1.plass i men´s physique debutant -182 cm, og 2.plass i overall. I NM ble det 1.plass i MP juni +178 cm, 1.plass MP senior -182 cm, og overall i men´s physique. Nå er Petter klar for VM.

Hvordan kom du inn på kroppsbygging?

– Jeg har alltid sett opp til de gamle bodybuilder-legendene fra 80- og 90-tallet. Min inspirasjon og motivasjon for å begynne med kroppsbygging selv kom for fullt da jeg så «Pumping Iron» som 15-åring. Da jeg var 18 år ble jeg seriøst med kostholdet og gode rutiner.

Hvordan ser treningen din ut nå når du er midt i forberedelsene til VM, som går i november?

– Akkurat nå trener jeg med litt flere repetisjoner enn hva jeg gjør off-season. Fokuset ligger på «mind-muscle-connection», og det har gitt meg gode resultater, forteller norgesmesteren.

I tillegg til å konkurrere i fitness har Petter også grønt belte i karate.

Hvordan ser kostholdet ditt ut nå for tiden?

– I løpet av uken har jeg 1-2 lav-dager, 3-4 vanlige dager og 1-2 høy-dager. På høy-dagene spiser jeg opp til 400 gram karbohydrater. Maten jeg spiser består for det meste av havregryn, egg, torsk eller sei, kylling og rødt kjøtt. Karbohydratkildene er ofte ris, søtpotet og grønnsaker.

Bruker du noen kosttilskudd?

– Til vanlig bruker jeg kreatin og aminosyrer, men nå bruker jeg bare vitamintilskudd.

Perseverance ? #off #boom #fitness #gofurther

A post shared by PETTER BERGH HORGEN (@petterhorgen) on

For Petter har det lenge vært et mål å konkurrere i fitness. For ett år siden begynte han på Haralds gym.

– Her fikk jeg den veiledningen og motivasjonen jeg trengte for å sette i gang.

Hva er målene dine innenfor fitness og kroppsbygging?

– Først er det å komme på pallen i VM! Hvis jeg klarer det så har jeg et mål om å bli IFBB-pro.

Hva er det som motiverer deg til å komme nærmere målene dine?

– Målet i seg selv motiverer meg. Også det å vise både meg selv og andre at det går an å komme langt uten doping. Og det er gøy å slå gamle rekorder i ulike løft. Kjæresten min er også med på å holde meg motivert!

Kan du fortelle litt om oppkjøringen til denne sesongen?

– Egentlig var planen at jeg skulle debutere i Sandefjord Open i mars, men fordi jeg ikke følte meg helt klar så valgte jeg å utsette det. Jeg ga alt på trening gjennom hele våren med høstsesongen som mål. Da jeg begynte på diett følte jeg meg endelig klar for å konkurrere. Jeg ble forkjølet siste uken før Sandefjord Open i høst, og derfor ble ikke formen like bra som den kunne ha blitt. Derfor var det over all forventning at jeg vant min klasse og kom på andreplass i overall. Det var utrolig morsomt å konkurrere, og jeg storkoste meg på scenen. Etter konkurransen iSandefjord fikk jeg motivasjon til å jobbe enda hardere mot NM. Da jeg uforventet vant både junior, senior og overall på NM fikk jeg virkelig igjen for det harde arbeidet. NM var kjempegøy, og jeg ble kjent med mange utrolige atleter.

Vi ønsker Petter lykke til frem mot VM!

Du kan følge Petter på Instagram: @Petterhorgen

White & Water ?? #reps #endurance #endless #fitness

A post shared by PETTER BERGH HORGEN (@petterhorgen) on

Kommentarer

kommentarer