Intervju med Strongwoman Helene Aubell

Helene fra Fredrikstad imponerte stort da hun vant sin klasse og overall på Strongman Valdres nå i juni. Blant annet ble ett av momentene vunnet ved at hun dro 150 kilo i markløft uten reimer.

I tillegg til å jobbe som tiltaksleder i Oppegård kommune så tar 33-åringen en mastergrad i offentlig styring på deltid på Rena. Fra før av er utdannelsen solid i form av vernep leierutdannelse med videreutdanning i motiverende intervju, personaladministrasjon og ledelse.

Helene er en dame som har mange roller i løpet av en dag. Hun er alenemamma til en gutt på to år og to tvillinggutter på fire år.

– Noe som synes godt hjemme hos familien er at det for det meste går i superhelter, tog og bil. Ofte sover jeg i Turtles pysjamas, dusjer med Star Wars Showergel og drikker kaffe av Batman-kopp. Og jeg elsker det! forteller den sterke mammaen.

– Jeg brenner for å være en stabil, god og trygg leder for guttene mine, og et godt forbilde. Det innebærer at jeg velger å være aktiv sammen med barna gjennom å spille fotball, løpe små runder med dem, leke på lekeplassen og generelt være engasjert i lek. Jeg motiverer sønnene mine til å være med på løp som Oslo Maraton og Glommaløpet. De løper riktig nok ikke langt, men de øver, forbereder seg og deltar.

Helene sier hun elsker fysisk aktivitet.

– Jeg er glad i en god løpetur på en mil eller to, og jeg elsker yogatimer også. Men det er ingenting som slår skikkelig tung styrketrening. Eller, husmortrim som jeg kaller det.

Hvordan trener du husmortrim da?

– Jo tyngre jo bedre! Hver gang jeg er på treningssenteret så lokaliserer jeg alltid en spybøtte. Når jeg begynner å trene så tenker jeg alltid at «i dag slår du deg selv, kom igjen Helene, en rep til, en kilo til, bare en til».

Hva er målene dine med treningen?

– Det er viktig med forbedring av både teknikk og progresjon hvis man har mål å nå. Akkurat nå har jeg ingen konkrete mål, men kommer til å løfte tungt og trene husmortrim fremover. Etter jeg var med på Strongman Valdres kjenner jeg at det ga mersmak. Jeg har aldri sett så mange folk løfte så tungt på samme sted, og jeg ble imponert av både menn og kvinner. Stemningen er ubeskrivelig, og det var helt fantastisk!

Hva motiverer deg?

– Instagram, podcaster og innhold på Facebook. Det er helt utrolig hva folk faktisk får til. Jeg har noen forbilder som jeg beundrer og heier på og kan nevne et par. Susanne Soydan inspirerer meg fordi hun er hardtarbeidende, oppriktig og disiplinert, noe som også er i tråd med mine verdier. Og se hva hun får til – hun er naprapat, PT, norgesmester i athletic fitness, student, programleder i podcast og teamleder. Det er helt rått, sier Helene.

– Jeg vil også nevne Åge Bunde, som er en mann som jeg ser opp til og respekterer. Han har sin grunnutdannelse og 10 års tjeneste i forsvaret, og har videreutdannelse som sykepleier, og er i tillegg personlig trener, NLP coach, ernæringsfysiolog og yogainstruktør. I fjor ble Åge norgesmester i classic bodybuilding og overall. Han er den roligste og mest avbalanserte fyren jeg kjenner, og har i tillegg den kuleste supermanntatoveringen. Fordi jeg trener på Sparta i Ski blir jeg ofte skikkelig motivert fordi jeg ser Jørgen Skaug Aukland trene. Han er helt ubeskrivelig rå, rett og slett.

Hva slags planer har du fremover?

– Jeg vil spise ren mat og dyrke min lidenskap til tung styrketrening, det jeg kaller for husmortrim!

Ikke hver dag jeg blir nr.1 ? #strongwoman#strongmanvaldres2017#

A post shared by Lykkelig Kaos (@tvillingmafia) on

Hurra for bedre helse og gode resultater ! #haraldsgym #

A post shared by Lykkelig Kaos (@tvillingmafia) on

Kommentarer

kommentarer