Idealkroppen

De siste årene har det vært mye fokus på at man skal være fornøyd med seg selv som man er. Det er helt supert at det blir satt fokus på dette, for flere av idealkroppene som kvinner i alle aldere blir eksponert for er usunne og for veldig mange fullstendig uoppnåelig.

I løpet av de siste tusen årene har idealet for hvordan kvinnekroppen skal se ut endret seg, og nå er trenden en veltrent og formfull kropp med lite kroppsfett.

For å se ut som en fitnessmodell kreves det mange timer med hard trening og et restriktivt kosthold, og dette kan tære på kropp og psyke hos veldig mange. Noen tyr til doping i form av anabole og fettforbrennende preparater, doping som kan gi både fysiske og psykiske bivirkninger. For å bygge muskler litt fortere, og for å forbrenne litt mer fett. Og kanskje for å konkurrere i en fitnesskonkurranse der premien er en plastpokal og i beste fall en sjekk på et par tusen kroner.

Er det virkelig verdt det?

Jeg synes at det er viktig og bra at det kommer motreaksjoner, og det er mange flotte, inspirerende jenter som bidrar til dette.

For meg er idealkroppen den formen kroppen din får når du trener det du synes er gøy og spiser det kroppen din trenger! Da kommer vi ikke til å se ut som vi er støpt i samme form, men kroppsfasongen vår blir et produkt av det vi gjør og spiser.

Kroppsfasongen blir et avtrykk av god helse, og det finnes det ingen «fasit» på.

Gym and Fitness. A happy group of people(Illustrasjonsbilde)

Kommentarer

kommentarer