I forkant av NM i styrkeløft

I skrivende stund er det et par uker til jeg skal være med på mitt første NM i styrkeløft som går av stabelen i forbindelse med NM-veka i Stavanger. Da jeg begynte å trene styrkeløft i august i fjor så hadde jeg ingen intensjon om å konkurrere på noe annet enn klubbstevner. Det var treneren min som sa at vi skulle ha det som mål da vi startet opp treningen igjen etter nyttår.

Jeg har tidligere nevnt at jeg begynte med styrkeløft fordi jeg hadde så dårlig treningsmotivasjon. Jeg fikk meg ikke til å trene regelmessig, og trening var ikke gøy. Derfor tenkte jeg at jeg måtte finne noe som jeg visste at jeg egentlig syntes var gøy, og der det også var muligheter for små delmål og for å utvikle meg videre. Fram til jul så trente jeg programmene bare av ren «plikt», det var fortsatt ikke morsomt å trene. Motivasjonen økte noe etter julestevnet i desember, og enda litt til etter regionsmesterskapet i februar.

I løpet av våren fikk jeg etterhvert noen fine og morsomme økter innimellom, og jeg har lagt litt mer i treningsøktene enn å bare gjøre det som står i programmet. Etter å ha begynt å trene med litt mer innlevelse de siste månedene har jeg skjønt hvor utrolig mange momenter det er i styrkeløft!

Det er så mange små ting å øve på, og jeg har følt at jeg ikke har fått til noe som helst. Det har vært ganske frustrerende, men har også gitt mestringsfølelse når jeg har fått til ting som jeg har øvd mye på. Noe av det jeg har øvd på er å løfte mer effektivt i markløft ved å klare å slappe av mer i overkropp og armer, å skyve knærne mer ut i knebøy, å holde spennet gjennom hele bevegelsen i benkpress og å finne en god fotplassering i benkpress. Det er mange andre ting jeg trenger å øve på også, men jeg kan ikke bli god på alt på en gang.

Egentlig har jeg gruet meg mer enn jeg har gledet meg til NM. Jeg synes selv at jeg burde være sterkere og ha mer erfaring før jeg er med i et stort mesterskap, og for meg handler det først og fremst for å teste meg selv og forhåpentligvis få med meg nye personlige rekorder i alle løft. Det blir også gøy å se på alle de andre utøverne som sprer masse inspirasjon og motivasjon!

Etter NM har jeg tenkt til å gjøre et lite eksperiment med kostholdet for å se hvor sterk jeg kan bli fram til klubben min Drammen Styrkeidrettslag har klubbmesterskap i september.

 

Kommentarer

kommentarer