Hvorfor konkurrere?

Jeg har lyst å dele hva jeg tenker om det å konkurrere. Hvorfor kan man ikke bare trene?

Jeg har konkurrert cirka 35 ganger i strongman nå, og tidligere 12-15 ganger i motocross.  Det er flere grunner til at jeg konkurrerer. Først av alt så ligger det i instinktet mitt – jeg synes det er spennende og gøy. Jeg liker å lage morsomme konkurranser i alt jeg gjør –  fra drikkeleker, spisekonkurranser og dataspill.

Da jeg var liten klarte jeg å vinne over min bror for første gang i ett dataspill. Så hørte jeg noe skriking og så gikk jeg inn til min brors soverom. Der sitter broren min ildrød og hissig med ett knekt tastatur i fanget. Han likte ikke å tape, noe jeg synes var veldig morsomt. Vi lo av det senere begge to og da er det veldig kjekt.

Jeg tror det finnes en hårfin balanse på forventninger og holdninger rundt det å konkurrere. Jeg tror man kan konkurrere med ett smil om munnen. Jeg tar det alltid seriøst, men har samtidig stort fokus på at vi er mennesker og vi skal ha det kjekt sammen. Det er ikke gøy å vinne i noe om de andre er skadet eller knekt. Det beste er å vinne over de beste og deres beste utgave.

Den største motstanderen er deg selv. Det er i hovedsak meg selv jeg ønsker å utfordre. De jeg konkurrerer mot er der bare for å få perspektiv på det man gjør. Det største er å bli en bedre utgave av deg selv, og det å bli bedre i det du har begynt å jobbe med.

Hvorfor konkurrere?
– Det å konkurrere kan være med på å gjøre sluttresultatet bedre, da man ikke er alene om å nå et mål.
– Motivasjonen kan bli bedre av å konkurrere.
– Man kan jobbe bedre under press. Det er ikke så lett å skippe trening når du vet at konkurrentene dine trener minst like mye som deg.
– Det er sosialt. Du får venner.
– Det gir mer spenning i det du gjør.
– Du skaper underholdning.
– Det blir lettere å nå målene sine.

Ting du bør passe på når du konkurrerer:
– Økt press kan ødelegge gleden i den sporten eller i det du gjør.
– Det kan gå utover mental og psykisk helse.
– Du kan få uvenner.

Alt i alt så synes jeg at å konkurrere er utrolig gøy og givende. Det er absolutt ikke for alle, men jeg tror at de fleste liker det i ulike grader.

Hva mener du?

Kommentarer

kommentarer