Hvordan toppe formen? Strongmanknut avslører sin oppskrift.

bilde 5

Å konkurrere er veldig skummelt, spesielt hvis du ikke har noe erfaring på hvordan du skal trene, sove eller spise den siste perioden før konkurransen. Jeg har tenkt til å dele min erfaring og min rutine som jeg bruker mot en konkurranse. Det er ikke sikkert det vil gi akkurat deg optimal prestasjon på stevne, men det virker for meg.

Det kan være helt opp til 364 dager med forberedelser fra en konkurranse til neste, men jeg skal ikke fortelle om program og slikt. Det jeg ønsker å dele er den aller siste oppkjøringen som gjør at du virkelig får frem det siste lille trykket til konkurransedagen.

Jeg tenker alltid at jeg skal trene tungt og hardt helt til det er 7 dager til konkurranse. Tallet 7 er hellig, og det kan passe bra når man skal konkurrere. Skal jeg konkurrere en lørdag så blir lørdagen i forveien den siste tunge økten. Slik ser uken ut:

Søndag er hviledag.

Mandag: Jeg trener medium tungt, men samtidig så er jeg veldig forsiktig, det siste man ønsker er skader. På mandags kveld går jeg til Knarvik Naprapat klinikk og får tidenes behandling. De løsner på triggerpungt og muskelspenninger. De tøyer meg godt og gir meg en solid massasje slik at jeg får opp blodsirkulasjonen. Dette er veldig viktig å få gjort før konkurransen, gjerne 4-5 dager før.

Tirsdag: Siste treningsøkt. Den er ekstremt lett, og stort sett bare teknikk trening. Jeg bruker også denne økten til å snakke med folk på Crossfit Åsane der jeg trener. Dette er noe jeg setter umåtelig stor pris på og jeg føler meg alltid litt ekstra klar til å prestere. Det er viktig å bygge hverandre opp – alltid!

Onsdag: Ekstrem spisedag, minimum 1kg kjøtt og 6000kcal.

Torsdag: Lettere spisedag, minimum 800g kjøtt og 5000kcal.

Fredag: Reisedag, spis alt av junkfood på veien ned. Drikk mye vann. Ca 5000kcal.

Lørdag: Konkurransedagen: lett massasje, ingen tøying, bare noen mobilitets øvelser. Fast mat, fiberrik, drikke mye vann og sørg for å spise små porsjoner men ofte. Ca hver time. Ca 40 min før konkurransen starter går jeg på dass og tømmer alt som er å tømme, slik at jeg kan presse meg så hardt i konkurransen, at jeg er på nippe til å svime av. 30 min før konkurransen drikker jeg en sterk NO- Xplode 2.0, gjerne sterkere enn det jeg har på trening. Jeg hiver også oppi kreatin for å få masse trykk. 20 min før konkurransen smører jeg på meg LINNEX varmekrem. Den gjør at jeg holder god varme i musklene gjennom hele konkurransen. Jeg spiser proteinbarer og drikker vann mellom øvelsene på stevne. Følger du dette vil du nok få mye energi til å yte max!

Da fikk dere se hvordan jeg lader opp uken før konkurransen. Det skal sies at 2-3 uker før stevne, er jeg litt ekstra forsiktig med de tyngste løftene. Jeg trener tungt, men jeg setter ikke personlige rekorder så tett på konkurransen. Så er det viktig å sove minimum 8 timer hver dag. Det er ingen vits i å sove 14 timer dagen før.

Jeg håper dette vil hjelpe deg, og om du ikke skal konkurrere så håper jeg du synes at det var kjekt å lese. Lykke til.

Still gjerne spørsmål i kommentarfeltet om det er noe dere lurer på.

Kommentarer

kommentarer