I denne varianten består den hvite sausen av rømme eller creme fraiche, mens pizzafyllet er fersk mozzarella, kokt skinke og champignon.
Buon appetito!
Pizzabunn:
25 gram gjær
2 dl vann
1 ss olje
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
Hvit saus:
3-4 ss rømme eller creme fraiche
Finhakket hvitløk, 2 båter
Valgfrie krydderurter, for eksempel basilikum eller oregano
Salt og pepper
Fyll:
1-2 fersk mozzarella i skiver
1-2 stk kyllingfilet i biter
2 stk champignon
Slik gjør du:
Rør gjæren ut i lunkent vann (maks 37 gramder). Tilsett olje, mel og salt. Arbeid sammen til en smidig deig. Dekk til og la deigen heve i 30 minutter. Bland sammen den hvite sausen mens du venter. Deretter kjevler du ut deigen og trykker den ut i en langpanne. Forstek pizzaen i 6-7 minutter på 225 grader. Så har du på saus, pizzafyll og ost. (Om du ønsker kan du steke kyllingbitene litt i stekepanna før du legger de på pizzaen). Stek pizzaen i 12-15 minutter på 225 grader til osten er smeltet. Server pizzaen sammen med en grønn salat.