Hva motiverer deg?

Skjermbilde 2014-07-01 kl. 04.53.42

Hvorfor trener du? Eller hvorfor vil du begynne å trene ? Vi blir hele tiden utsatt for ”press”  og ytre motivasjon fra media , personer rundt oss og trender for hva som er «in» å trene akkurat nå.

Men er dette sterk nok motivasjon for alle til å komme i gang med trening? Jeg tror det viktigste er å finne sin egen indre motivasjon. Vil du bli sterkere enn kollegaen din ? Trener du fordi legen din sier at du må? For å se best ut på stranden? Eller kanskje for å bli den beste innenfor din idrettsgren?

Å finne sin egen indre driv, som gjør at man klarer å opprettholde gode treningsrutiner er alfa omega, tror jeg, selv om noen ikke behøver større mål med trening enn å bli bedre enn det man er i dag, som egentlig er et supert mål i seg selv!

Selv har jeg funnet ut av at jeg trener best med et konkret mål. Drivet i å konkurrere er det som trigger meg mest og gir meg større gnist.

Denne konkurransesesongen har dessverre vært tynn på grunn av en ryggskade, og jeg sitter igjen med en følelse av at jeg ikke har fått vist hva jeg er god for. Jeg velger å bruke dette som en motivasjon til at neste gang sesong skal ”nailes” og jeg skal vise de andre hva jeg er god for og at min plass i satsningsgruppen er fortjent.

 

Kommentarer

kommentarer