Hva er CLA?

string(37) "Failed to decode the response as json"

Ikke alle typer fett er farlig. Noen fett-typer er livsviktige/essensielle. CLA – på norsk kalt konjugert linolsyre, eller sammensatt linolensyre – er blant disse essensielle fettsyrene vi trenger.
Vi finner CLA naturlig i melkefett og animalske fettkilder, men disse nivåene er i den moderne matvareproduksjonen blitt redusert til et minimum. Eksempelvis inneholder 1 gram melkefett ca. 6 mg CLA.  Skal du få i deg en effektiv dose pr. måltid må du drikke mer enn 3 liter helmelk for å få ca. 700 mg CLA.

CLA er med på å styre og virke inn på fettlagringen i kroppen. Skal du få kroppen til å gi slipp på det ekstra lagrede fettet rundt mage, rumpe og lår trenger de aller fleste av oss en større mengde CLA enn det som normalt lar seg innta igjennom vanlig kosthold. Forskning har vist oss at CLA hjelper på å redusere kroppens fettprosent og virker inn på kroppens evne til å beholde muskler når man går ned i vekt.

CLA har også antioksidant effekt. Denne er sterkere enn både E og C-vitamin.

CLA har vist seg å være et meget interessant tilskudd for idrettsutøvere og personer som slanker seg, rett og slett fordi det virker.

 CLA sine effekter kan oppsummeres slik: det hjelper til med å bygge opp muskulatur, det hjelper på reduksjon av kroppsfett og det øker forbrenningen.

Ved å følge denne linken kan du bestille kapsler med CLA fra Proteinfabrikken.

Kommentarer

kommentarer