Hjemmelaget ostekake – uten tilsatt sukker

Ostekake er en lett, frisk og søt nytelse med en deilig kombo av kremet konsistens og knasende bunn. 

Tradisjonelle ostekaker består gjerne av søte kjeks, sukker og fløte, men det er ikke så vanskelig å få en sunnere variant som du enkelt lager selv. Her har du en oppskrift som ikke inneholder tilsatt sukker og hvor kjeksbunnen er byttet ut med blant annet mandelmel eller sesammel. Denne ostekaken smaker helt fantastisk og passer perfekt som hverdagsdessert når du trenger noe søtt og friskt som du kan nyte med god samvittighet.

Ingredienser
Bunn:

115 g smør
35 g hvetemel
100 g mandelmel eller sesammel
3 ss Sukrin
2 eggeplommer

Fyll:
250 g kremost med smak av mandarin og ananas
3 dl lettrømme
2 dl SukrinMelis (140 g)
4 egg
Saften og finrevet skall av 1/2 sitron

Pynt:
Bringebær eller annen type frukt eller bær

Slik gjør du
Ha alle ingrediensene til bunnen i en food prosessor til du får en deig med jevn konsistens. Fordel deigen i en form med cirka 24 cm diameter. Forstek bunnen i 15 minutter på 200 grader og avkjøl. Rør sammen ingrediensene til fyllet  og hell dette over den halvstekte bunnen. Stek kaken på 150 grader til fyllet er stivt – cirka 45 minutter. Avkjøl og pynt med bær eller frukt. Kaken smaker best når den er lun, men kan også serveres kald.

Oppskrift er fra Funksjonell Mat.

Kommentarer

kommentarer