Hjemmelaget nøttemüsli

Det finnes mange ulike varianter av frokostblandinger og müsliblandinger på markedet. Ofte er disse dessverre tilsatt en god del sukker samt inneholder lite fiber og sunt fett. 

Derfor er det bedre å lage sine egne blandinger der man selv vet hva slags ingredienser som er blitt brukt. I tillegg så er dette også en billigere variant. Bruk rosiner og tørkede frukter for å få en naturlig søtsmak uten å måtte tilsette hvitt sukker.

Her får du tips til en næringsrik og mettende müsli.

Nøttemüsli
500 gram store havregryn
125 gram kli
150 gram pistasjenøtter, grovhakkede
150 gram mandler, grovhakede
150 gram pecannøtter, grovhakkede
75 gram valnøtter, grovhakkede
150 g tørkede aprikoser, hakkede
75 gram rosiner

Slik gjør du:
Velg usaltede nøtter og grovhakk disse før du rister de i ovnen på 150 grader i 7-10 minutter. Avkjøl og bland sammen med havregryn, rosiner og aprikos. Oppbevares i en lufttett boks.

Server sammen med kesam eller yoghurt og bær/fruktbiter.

musli z jogurtem w szklanym naczyniu i owoce w tle

Kommentarer

kommentarer