Hjemmelaget granolablanding

Både granola og müsli er smakfulle korn- og nøtteblandinger som er populære alternativer til for eksempel frokost, toppings på smoothies eller som ingrediens blandet sammen med yoghurt. 

Hovedforskjellen mellom müsli og granola er at granola er bakt i ovnen og ofte søtet med honning, juice eller sukker. De tradisjonelle müsliblandingene er vanligvis ulike korntyper som ikke er bakt i ovnen, og ofte tilsatt tørket frukt og nøtter.

Her får du en oppskrift på en næringsrik granola med masse god smak. Bruk det for eksempel som topping på smoothiebowl, som frokostblanding sammen med melk/yoghurt eller rett og slett som snacks.

iphone_242331_1476358696838-242331-10-1476358696841

Du trenger
3 dl havregryn
1,5 dl solsikkefrø
1,5 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl hakkede mandler
0,5 dl olje (for eksempel kaldpresset olivenolje, eller kokosolje hvis du er glad i kokossmak)
0,5 dl lønnesirup

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og fordel deretter utover et stekebrett ikledd bakepapir. Stek på cirka 125-150 grader i 40-50 minutter. Vend gjerne om granolablandingen under steketiden. Oppbevares i en lufttett beholder.iphone_242331_1476358819396-242331-10-1476358819400

Kommentarer

kommentarer