Hardtrening på hjul

Dette er et gjesteinnlegg fra Harald Riise:

Jeg heter Harald Riise, har cerebral parese og sitter i rullestol. Fysikken min er likevel grunnlaget for min største lidenskap.

Jeg trener overkroppen et tosifret antall timer i uka og benytter både manualer, apparater og calisthenics. Selv om jeg har en forkjærlighet for egenvektstrening, tar jeg helst pull-ups med rullestolen på slep. Jeg får en frihetsfølelse og et «kick» av å trosse funksjonsnedsettelsen min.

Capture 3

Foto: Lars Erik Bakken
På Instagram: @fotobakken

Capture

Foto: Lars Erik Bakken
På Instagram: @fotobakken

Sykling med armene
«Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving».
Ordene tilhører Albert Einstein og har blitt et slags mantra for meg og min treningshverdag. Trening er en avgjørende faktor for å opprettholde min livskvalitet og mentale balanse. I løpet av vinteren har jeg håndsyklet over 650 kilometer på Bislett Stadion.

Haandsykkel_bislett

Riktig kosthold er en forutsetning
Treningsmengden min er så stor og øktene såpass krevende at jeg er avhengig av optimal ernæring og restitusjon for å kunne gjennomføre programmene mine, både på en trygg og mest mulig progressiv måte. Kostholdet mitt, inkludert Proteinfabrikkens tilskudd, er skreddersydd i samråd med ernæringsfysiologer og personlige trenere. Jeg er veldig takknemlig for å ha Proteinfabrikken på laget foran sommerens store begivenhet.

Bislett_PF

Styrkeprøven står for døren
I juni skal jeg sykle Eidsvoll – Oslo og dermed delta i mitt første ritt. Navigeringssegenskapene mine er heller tvilsomme og hadde blitt en risikofaktor i sykkelfeltet. Derfor tar jeg med min personlige assistent og treningspartner, Stabæk Håndball Elite-spiller Mie Sando, under sykkelløpet. Sammen debuterer vi på tandem. Mie sykler med beina og jeg sykler med armene.

Capture 2Foto: Lars Erik Bakken
På Instagram: @fotobakken

Til inspirasjon
Det er spennende å jakte nye personlige treningsmeritter, men jeg blir enda mer motivert av å inspirere mennesker i ulike livssituasjoner til fysisk aktivitet og idrettsglede. Jeg ønsker å vise hvor mye som er mulig dersom forholdene legges til rette, og har derfor utviklet konseptet «Vikingwheels». Under dette pseudonymet planlegger jeg flere prosjekter i tiden fremover. Jeg blir blant annet å finne på scenen under NM i Street Workout i mai.

Capture 4

Ingen av prosjektene mine hadde latt seg gjennomføre uten støtten fra Proteinfabrikken og mine øvrige sponsorer.

Tusen takk og god trening!

Du kan lese mer om meg og mine treningsrutiner på www.vikingwheels.no

Følg meg gjerne på instagram: @vikingwheels

Kommentarer

kommentarer