Harald er klar for tårnklatring – i rullestol

Dette er et gjesteinnlegg skrevet av Harald Riise.

Jeg heter Harald Riise og har cerebral parese. 13. mai skal jeg bære både meg og rullestolen min opp en 62 meter høy bygning.

Jeg kan ikke bruke beina, men fullførte sykkelrittet Eidsvoll- Oslo på håndsykkel i fjor. Nå er tiden inne for mitt mest spenstige pullups-stunt noensinne. Jeg skal dra meg etter armene til toppen av Oxer-tårnet i Oslo, med en rullestol rundt livet.

Sikkerhet i høysetet
Pullups-øktene mine består vanligvis av mellom 100 og 200 repetisjoner. Mot slutten av programmet henger jeg ofte bare etter lillefingrene i baren. Jeg risikerer vanligvis gjerne å falle for å oppleve følelsen av å «fly». Når jeg bestiger et av hovedstadens høyeste byggverk, tar jeg imidlertid ingen sjanser.

Prosjektet utføres i samarbeid med den profesjonelle stunt-organisatoren Team Action Design, og sikringsoppsettet skal tåle belastninger på to tonn. Jeg har med andre ord noen kilo å gå på.

Kosthold er et suksesskriterium
Optimal ernæring og restitusjon er en forutsetning for at jeg skal kunne gjennomføre treningsrutinene mine, både trygt og progressivt. Kostholdet mitt, inkludert Proteinfabrikkens tilskudd, er utarbeidet i samarbeid med ernæringsfysiolog og personlige trenere. Det gir meg overskudd til stadig å søke nye personlige meritter. Jeg blir imidlertid minst like motivert av å kunne inspirere andre.

Idrettsglede med og uten hjul
Gjennom konseptet Viking Wheels håper jeg å spre idrettsglede til mennesker i ulike livssituasjoner. Jeg vil vise hvor mye som er mulig, og hvor høyt man kan nå, når man kombinerer lidenskap med kreativ tilrettelegging. Derfor velger jeg å klatre Oxer-tårnet med rullestolen min på slep. Den er et symbol på funksjonshemmingen min. Jeg vil ikke la den holde meg nede, eller hindre meg i å gjøre det jeg ha lyst til.

Prosjektene mine hadde imidlertid vanskelig latt seg gjennomføre uten den fantastiske støtten fra Proteinfabrikken og mine øvrige sponsorer.

Veldig hyggelig om dere har lyst å se oppstigning min! Jeg begynner å klatre Oxer-tårnet lørdag 13. mai, klokka 13.30.

Tusen takk og god trening!

Du kan lese mer om meg og min treningslidenskap på www.vikingwheels.no

Følg meg gjerne på instagram: @vikingwheels

Foto: Lunde Foto
@lundefoto
www.lundefoto.no

Kommentarer

kommentarer