Hanne (27) er klar for fitness-NM: – Du skal være stolt uansett plassering

I vår debuterte Hanne Lulu Holst i athletic fitness der hun kom til finalerunden og tok med seg en sjetteplass i åpen klasse. Nå er hun klar for NM!

– Jeg har alltid vært glad i trening og fysisk aktivitet, men det var først i januar 2015 jeg bestemte meg for å ta skikkelig grep. Jeg ønsket at trening skulle være en del av hverdagen min og satte meg tydeligere mål på hva jeg ønsket å oppnå, forteller Hanne.

På denne tiden ble det mye fokus på styrketrening og Hanne opplevde fort treningsgleden da hun begynte å se resultater av hard trening og riktig kosthold.

– Sommeren 2015 var jeg klar for å virkelig sette meg et hårete mål: jeg ville konkurrere i fitness våren 2016.

14281513_10157349362830623_190271478_n

27-åringen sier hun var innom tanken på både bikinifitness og bodyfitness før hun fikk øynene opp for athletic fitness etter å ha sett på NM i 2015.

– For meg hander atheltic fitness om mer enn bare kropp.  Det handler også om styrke og utholdenhet. Dette passer meg perfekt da jeg ønsker å bruke trening til å bygge en sterk og sunn kropp! sier Hanne.

– Jeg ønsker å bevise for meg selv at jeg har den selvdisiplinen og viljestyrken som trengs for å stille i fitness. Jeg er et skikkelig konkurransemenneske. Jeg hater å tape!

Fitnessdeltakeren forteller at målet i NM er å få enn bedre plassering enn det hun fikk i debutstevnet Sandefjord Open i mars.

– Og helst da pallen, legger hun til.

Nå for tiden blir det 4-5 styrkeøkter i uka og 1-2 dager med høyintensitet cardio.

– Jeg prøver å ha en fridag per uke, men jeg kjører uansett noe cardio alle dager i uken. Dette kan være alt fra løping og powerwalks til elipsemaskin, forklarer Hanne.

–  Styrkemomentene som jeg skal konkurrere i, altså chins, romaskin og dips, er godt representert i øktene mine i ulike varianter. For meg er det viktig med variasjon, da blir det ekstra gøy! Både treningsplan og diett er laget av min coach Susanne Soydan.

Så langt sier fitnessutøveren at hun er veldig fornøyd med diettplanen.

– Selv om jeg reduserer karbohydrater uke for uke nå mot slutten, så kan jeg fint bruke grønnsaker som erstatning slik at jeg ikke føler meg veldig sulten. Det hjelper på humøret og ikke minst gir meg den energien jeg trenger for å fortsatt klare å gjennomføre gode treningsøkter.

14248095_10157349362860623_368326049_o

Hva er det beste med konkurranseoppkjøring?

– Det er å kunne jobbe mot et bestemt mål og se resultater uke for uke. Dette gir en enorm mestringsfølelse! Det er ikke alle uker som er like bra og har gode resultater, og da hjelper det å ha et team som virkelig bryr seg og backer deg opp! For meg har det vært gull verdt å kunne trene og utveksle erfaringer, gleder og sorger med andre på teamet som vet akkurat hva du går igjennom. Det er ikke alltid like lett på oppkjøring, men det skal være gøy, påpeker 27-åringen.

Selv sier Hanne at hun elsker de dagene hvor hun kjenner at energinivået er på topp på treningsøktene.

– For eksempel så var det en stor glede for meg å kunne dra opp 120 kilo i markløft uten belte og på diett. Dette var dobbel kroppsvekt. Kroppen er i stand til så utrolig mye mer enn man tror bare hodet er på plass!

Hva slags råd har du til andre som vil stille i fitness?

– Først og fremst så skal du spørre deg selv «Hvem er det jeg gjør dette for?» Er svaret andre enn deg selv bør du la være, mener Hanne.

– For meg skal det først og fremst handle om å konkurrere mot seg selv. Ja, det er en konkurranse hvor man blir dømt og vurdert opp mot andre, men du skal være stolt uansett plassering fordi du vet selv hvor mye arbeid du har lagt bak deg, kun for noen få minutter på scenen! sier hun.

– Du må ha en god dose selvdisiplin og vilje, og det er så viktig å ha mennesker rundt deg som støtter dine valg! En konkurranseoppkjøring skal være gøy!

Selv nevner Hanne venninnen Heidi Tindvik som en av de viktigste støttespillerne i denne perioden.

– Hun er er den personen som har støttet meg 100 prosent fra dag 1 og Heidi vært en stor motivator for meg!

Følg Hanne Lulu Holst på Instagram her

14273394_10157349362910623_734148547_o

https://https:// https://

Kommentarer

kommentarer