Gunnar Haaland stiller i Men´s physique

Gunnar Haaland er klar for fitness-scenen denne våren. Han skal konkurrere i Men´s physique i Sandefjord Open, Oslo Grand Prix og Tyngre Classic. Han debuterte i fitness i 2015, der han kom på 10.plass på Fredrikstad Open. Nå er han klar for revansj!

27 år gamle Gunnar er medisinstudent, men nå har han ett års pause fra studiene og jobber på lungemedisinsk avdeling på Ullevål sykehus.

– Det er en veldig givende jobb, og jeg lærer veldig mye som jeg kan ta med meg videre som lege, sier 27-åringen.
– Jeg jobber i team med leger og sykepleiere, og jobber dag- og kveldsvakter.

Det er helt tydelig at fitnessutøveren bruker mye tid på trening ved siden av jobben. Han er sterk (løftet blant annet fem repetisjoner på 200 kilo i markløft rett før dette intervjuet) og har en gjennomtrent og velproporsjonert fysikk.

 

Gunnar er i bra form, selv om kroppsvekten ligger på 95 kilo.

Hvor lenge har du drevet med styrketrening?
Jeg begynte med styrketrening da jeg var 16 år gammel. Da var styrketreningen tilrettelagt for å prestere i svømming. Jeg sluttet med svømming da jeg var 18-19 år, og da fortsatte jeg med styrketrening. De siste tre årene har jeg tatt styrketrening til et helt annet nivå, og bestemte meg for å konkurrere i fitness.

Hva er det som motiverer deg til å trene styrke?
– Det er den følelsen når jeg går ut av gymmet og har kjørt kroppen helt tom, og følelsen av seier og mestring. Går det mer enn to dager uten trening får jeg abstinenser. Hvis jeg har en dårlig dag drar jeg på gymmet for å løfte meg selv opp. Har jeg en bra dag drar jeg på gymmet for å føle meg enda bedre. Når man føler seg bra så gjør man det bra!

Hva er ambisjonene dine som fitnessatlet i 2017?
– Først og fremst konkurrerer jeg mot meg selv. Det ene målet blir derfor å slå den formen jeg stilte i sist, og det tror jeg ikke at blir noe problem. Når det er gjort så er målet å plassere meg så bra i Oslo Grand Prix at jeg kan konkurrere på Tyngre Classic og andre internasjonale konkurranser.

Hvordan legger du opp treningen din?
Jeg trener aldri etter en fastsatt plan, men varierer kontinuerlig. Noen deler inn kroppsdelene i klassiske splitter, som for eksempel bryst-triceps, rygg-biceps og så videre. Jeg prøver heller alle slags kombinasjoner, og trener det jeg føler for den dagen. Jeg trener aldri cardio når jeg ikke er på oppkjøring mot en fitnesskonkurranse.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?
Jeg spiser veldig «clean» mat, og ofte det samme hver dag. Til frokost spiser jeg alltid 100 gram havregryn med 50 gram proteinpulver. Ellers utover dagen spiser jeg proteinkilder som kylling, karbonadedeig eller fisk. Som karbohydratkilder bruker jeg hvit ris eller søtpotet. Fettkildene er avokado, nøtter og omega-3. Så bytter jeg bare litt på de ulike kildene etter hva jeg har lyst på. Jeg har ofte brokkoli eller spinat til maten, og passer på å få i meg frukt i løpet av dagen. Det blir som regel fem måltider hver dag. Når jeg ikke er på diett blir det fort en burger der, og en pizza der. Og jeg er veldig stor fan av coco pops!

Bruker du noen kosttilskudd?
– Jeg bruker proteinpulver til frokost. Under trening bruker jeg BCAA og kreatin. Det blir enda en proteinshake etter trening, og ZMA før jeg legger meg.

Har du noen forbilder innenfor fysikksporten?
– Jeremy Buendia, Sadik Hadzovic, Artemus Dolgin, Calum Von Moger, Bradley Martin og selvsagt Arnold.

Selv om Gunnar har en symmetrisk og proporsjonert fysikk er vanskelig å ikke legge merke til armene hans!

Har du noen tips til armtrening?
Jeg liker sittende dumbbel overhead press for triceps, og benkpress med smalt grep. Ellers trener jeg alle mulige varianter av push down med tau eller stang, og både pronert og supinert grep. For biceps er jeg stor fan av barbell curls, helst i knebøyracket – det er der man får mest gainz, haha! Og så må man like å ha det litt vondt, helst veldig vondt, hele tiden. Å ha det komfortabelt kan man kose seg med hjemme!

Du kan følge Gunnar på Instagram: @gunnarhaaland

ARMageddon??? #everydayisarmday #guns #babyweights #physique #gunzilla

A photo posted by Gunnar Haaland???? (@gunnarhaaland) on

 

Kommentarer

kommentarer