Grove horn med ost og skinke

Horn fylt med pålegg er perfekt å ha med som for eksempel turmat eller lunsj. I tillegg er det utrolig praktisk å ha noe lettvint i fryseren som du enkelt bare kan tine opp når du trenger noe raskt å spise.

 

Disse hornene med grovere mel er fylt med ost og kalkunpålegg, og bidrar derfor med blant annet mettende fiber og protein. Andre alternativer som er godt i horn er for eksempel kokt skinke, soltørket tomat, oliven, karbonadeig. I tillegg er disse laget med cottage cheese, noe som øker innholdet av protein samt gir et saftig resultat.

Dette trenger du til cirka 25-30 horn:
50 gram gjær
4,5 dl vann
1/2 boks mager cottage cheese
1 ts salt
1 dl små havregryn/havremel
5 dl sammalt hvete, grov
2 dl sammalt hvete, fin
Cirka 7 dl hvetemel (ikke sikkert du bruker alt)
Osteskiver
Kalkunskinke-pålegg
Oreganokrydder eller lignende (kan sløyfes)
Topping: Parmesanstrø, provencekrydder, valmuefrø eller sesamfrø (kan sløyfes)
1 egg til pensling

Slik gjør du:

Løs opp gjæren i lunkent vann og bland godt. Tilsett cottage cheese og ha deretter oppi salt og havregryn. Tilsett litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig. Dekk til bakebollen og sett den til heving på et lunt sted i cirka en halvtime. Elt deigen godt før du deler den opp i fire like store biter. Kjevle ut bitene til en sirkel som du skjærer i 6-8 trekanter. Legg på skiver av ost og kalkunskinke, og eventuelt krydder, før du ruller trekantene sammen, form til horn og plasser på et stekebrett ikledd bakepapir med spissen ned. Dekk til hornene og la de etterheve på lunt sted i cirka 20 minutter. Visp sammen ett egg og pensle dette på hornene. Dryss over med valmuefrø, parmesanost, sesamfrø eller lignende hvis du ønsker. Stekes på 225 grader i cirka 15 minutter.

TIPS: Disse hornene kan fryses.

Delicious croissants brushed with butter, and sprinkled with parmesan cheese and herbs. Selective focus on center croissant with shallow depth of field. Some blur on lower portion of image.

Kommentarer

kommentarer