Grønnsaksomelett

Denne gangen frister vi med en omlettvariant som passer fint som både frokost, lunsj eller som nistemat. 

Egg er en allsidig matvare som ofte omtales som «naturens egen vitaminpille». Dette er nemlig en svært næringsrik ingrediens som bidrar med alle livsnødvendige næringsstoffer unntatt vitamin C. I tillegg er egg en god kilde til protein. Andre fordeler ved egg er at det har god holdbarhet og kan brukes til så mangt.

Ingredienser til 1-2 porsjoner:
2 stk sjalottløk
1/2 paprika
1 stk gulrot
1 stk persillerot
3-4 egg
3-4 ss vann/melk
1-2 ss gressløk, hakket
Salt og pekker
Olje/smør til steking

Slik gjør du:
Start med å skrelle og finhakke sjalottløken. Skrell gulrot og persillerot og bruk en ostehøvel til å lage tynne strimler. Stek gulrot, persillerot og løk i olje/smør i 4-5 minutter i en stekepanne. Ha oppi tynne strimler av paprika og la dette surre mens du piser sammen egg og vann/melk. Hell eggeblandingen over grønnsakene og krydre med gressløk, salt og pepper. La omeletten steke på middels varme til den stivner. Avkjøl. Skjær den i passe biter og legg i matpakken eller spis med brød og salat.

Tips: Varier grønnsaksomeletter med forskjellige grønnsaker. 

1600x1067_3fa7b

(Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt)

Kommentarer

kommentarer