«Grizzly»-Martin: Sommeren 2016

Sommeren 2016 har vært en tid med store omveltninger. Jeg ble ferdig utdannet elektronikkingeniør, jeg permitterte meg fra landslaget, jeg ble singel, jeg er ikke lenger huseier.

Det å permittere seg fra landslaget var en avgjørelse jeg ikke hadde lyst til å ta. Jeg har blitt trent av Dietmar Wolf siden 2009. Det har vært utrolig lærerikt og jeg har i perioder følt at det ikke kunne vært bedre. I 2014 dro jeg 332,5 kilo i råmark på julestevnet til Oslo Styrkeløftklubb for å sette 900 kilo sammenlagt.

Det er et øyeblikk jeg sent vil glemme.

I stedet for å følge opp med det som har fungert har det blitt sånn at det skal prøves ut nye metoder som virkelig ikke har båret frukter. Jeg dro 320 kilo på EM i mars, og 302,5 kilo på VM i sommer, og det var tungt. Jeg kan akseptere å ikke bli sterkere, men det å bli svakere, det går ikke.

Jeg følte jeg hadde to valg, jeg kunne fortsette på landslaget og ikke følge opplegget eller jeg kunne permittere meg. For meg er det å si at jeg gjør noe og ikke gjøre det, utenkelig. For det første så kan det være jeg lykkes og landslagssjef tror opplegget fungerer, og det blir brukt på andre utøvere. For det andre kan det være at jeg ikke lykkes og må ta konsekvensen av å ha valgt å trene et eget opplegg.

Jeg kan ikke være på landslaget og bli trent av noen andre, det alternativet har andre forsøkt seg på før meg.

Det er et jungelord som ofte gjentas i styrkeløft, hvis du trener deg selv så trenes du av en idiot. Jeg har prøvd å trene meg selv, men funnet at det ble mye av det jeg synes er gøy og ikke så mye annet. Jeg har med det engasjert Lars Samnøy som min trener og har veldig tro på han kan guide meg.

Jeg har også gjort en annen stor avgjørelse og det er noe jeg ikke hadde tenkt å gjennomføre før NM. Jeg har bestemt meg for å gå ned i 120 kilo- klassen. Den utløsende faktoren er helt klart at jeg har blitt singel, men det er mest fordi jeg ikke har matlyst og klarer ikke å spise like mye da nesten alle mine rutiner er brutt. Det går overraskende lett å gå ned i vekt i når man er vant til å ligge på 7000 kcal om dagen for så gå ned til 3000 kcal, og de kaloriene må jeg presse i meg.

I skrivende stund er jeg 152 kilo, på VM i juni veide jeg 166,6 kilo.

Jeg har ganske spake ambisjoner i 120 kilo-klassen og jeg tror ikke jeg kan kommer til å beholde så mye av min total. Jeg har satt meg mål å gjøre minst 712,5 kilo sammenlagt på det første stevnet mitt i 120-klassen, og det er fordi det er 2,5 kilo mer enn hva jeg gjorde når jeg debuterte i styrkeløft i 2008 med utstyr. Jeg må sette meg et mål som er overkommelig, og jeg tror det skal mye til at jeg ikke skal kunne klare det.

Jeg opplever at dømmingen på verdensmesterskapet og europamesterskapet ikke holder vann. Det gjør at jeg ikke gidder å delta internasjonalt og om jeg ikke gjør det så orker jeg ikke å være så tung.

https://

Kommentarer

kommentarer