Giants Live Norrkjøping 2017

Klokken 23.30, torsdag den 09.11.17 fikk jeg en telefon fra Egil Berli Johnsen. Noen hadde trukket seg fra Giants Live og de hadde spurt om det var noen i Norge som kunne ta plassen på kort varsel.

Jeg og kona tok en kort prat og ble enig om at vi skulle dra. Fredagen gikk med til jobb, organisering av barnepass og pakking. Da klokken var 21.00 kom vi oss endelig av gårde. På dette tidspunktet var det et forferdelig snøvær og det tok veldig lang tid å kjøre over til Sverige. Heldigvis løsnet det litt utover natten, men vi var ikke fremme før ved 4-tiden på natta. Vi fikk et par timer i sengen før vi måtte opp å gjøre oss klare. Konkurransen startet klokken 12.00. Vi skulle være på arenaen senest klokken 10.00.

Jeg var sliten i kroppen etter en hard uke med strongman-trening uken i forveien.

Oppvarmingen til første øvelse var tung. Og det var ikke lite som skulle løftes. 400 kg bilmark med en VW Amarok på stativet. Dette ble litt for tungt, ikke bare for meg, men også for to andre. Jeg var mer enn nok fornøyd med å få stangen opp til knærene. Adam Bishop klarte utrolige 7 repetisjoner. Big Z tok 5 repetisjoner.

Neste øvelse var Safe lift. Dette var noe helt nytt for flere av utøverne. To ustabile store søppelkasser på til sammen 150 kilo skulle løftes over hodet. Normalt er jeg ganske sterk i press, men dette var så utrolig vanskelig å finne balansen på. Her sto det nok mest på teknikken. Igjen var det dessverre 0 rep. Til tross for at svenskene var utrolig hjelpende med å vise hvordan man burde gjøre det på forhånd. De sa selv at dette var en øvelse de hadde en stor fordel i, fordi de hadde den samme på Sveriges sterkeste mann tidligere i år.

Øvelse nummer 3 var keg-toss.  7 tønner fra 18-25 kg skulle kastes over en bukk som var 5 meter høy. Her fikk jeg over 2 tønner. Det var mindre enn jeg hadde håpet på, men jeg har ikke rukket å bli særlig god i denne øvelsen enda. Johannes Årsjø klarte alle tønnene på 15,76 sekunder, og tok ny verdensrekord.

Etter en liten pause fikk jeg litt mer ro i kroppen og det begynte å gå opp for meg at jeg var på Giants, og at jeg måtte å gi alt jeg hadde for å ikke komme på sisteplass.

Neste øvelse var fingals finger. Denne hadde jeg heller aldri forsøkt. Jeg fikk instruksjoner fra Johannes Årsjø om hvordan jeg burde gjøre dette. Ett stort stålrør på ca. 270 kg skal flippes over 4 ganger. Dette gikk mye bedre enn forventet. Jeg fikk underkjent siste flipp fordi jeg var noen sekunder for sent, men jeg var så fornøyd med å fullføre at det var ikke så farlig. Her fikk jeg 9. plass.

Øvelse 5 var car walk. Her skulle vi bære en bil på ca. 410 kg. 20 meter. Jeg følte at jeg presterte ganske bra i forhold til forventningene. Jeg fikk bilen over uten nedsett på 17 sek. Og endte på en hederlig 10. plass. Vinneren i øvelsen var Rob Kearney som kom over på utrolige 10,02 sek.

Johannes Årsjø hadde allerede vunnet hele konkurransen, og valge å stå over siste øvelse.

Siste øvelse var signaturøvelsen for strongman. Atlassteiner.

Her pleier jeg å være ganske sterk. Nå var jeg dessverre helt tom for energi. Jeg tvang opp to stener, men når jeg begynte å få skikkelig vondt i bisepsen på tredje stein var jeg helt ferdig.

Denne konkurransen var en helt utrolig opplevelse. Over 300 personer i publikum. Veldig greie og flinke arrangører og fantastisk gode og sterke konkurrenter.

Colin Bryce er en ekstremt dedikert organiserer og speaker som gjør en kjempejobb med Giants og verdens sterkeste mann. Alt i alt var ikke prestasjonene mine av de beste denne gangen, men bare det å få være en del av dette gjør all jobben verdt det.

Jeg vil veldig gjerne få takke de som gjør det mulig for meg å gjøre det jeg gjør. Først og fremst min kone, som gjør så mye både i hverdagen og konkurransene for å hjelpe meg. Og til mine treningskompiser som hjelper meg gjennom all treningen og det å holde Sørum strongman klubb gående. Sist, men ikke minst, mine kjære sponsorer som gjør ting litt lettere for meg både med kosthold og utstyr – Proteinfabrikken, Meierigården og Sørum dekksenter.

Takk for at dere har troa på meg.

 

Kommentarer

kommentarer