Fullkroppøkt med styrke og løp

Nå for tiden har jeg ikke noe spesifikt treningsmål og jeg liker å veksle med både styrke og kondisjonsøkter i ulike varianter. 

Jeg følger ikke noe konkret program, men uansett har jeg som alltid en plan for den kommende treningsuken og jeg har som regel en viss peiling på hva jeg vil fokusere på de ulike treningsdagene. Dette vil avhenge av både hvor mye tid jeg har, hvor jeg er (om jeg trener utendørs, hjemme eller på et treningssenter), samt om jeg trener sammen med noen (da kan de gjerne komme med forslag til hva vi skal trene).

Likevel synes jeg det alltid er digg å ha en oversikt på hva man skal gjøre på økten, før man setter i gang.

Da slipper man å bruke tid til å lure på hvor mange sett, repetisjoner og øvelse man skal gjennomføre, samtidig som man er mentalt forberedt på hva som kommer. For meg gjør dette det i alle fall lettere å komme inn i «ikke-tenke-bare-gjøre-modus», og her er forslag til en økt som byr på både styrke for hele kroppen samt litt pulsøkning med løping på mølla.

ØKTEN:

Start med 300 meter løp.
Så gjør du 3 runder med:
20 goblet squat/knebøy
15 pushups
10 roing i ringer/pullups

Utfør nye 300 meter løp.
Så gjør du 3 runder med:
20 knee tuck crunch i slynge
15 american situps
10 box jumps

Utfør nye 300 meter løp.
Så gjør du 3 runder med:
20+20 gående utfall
15 KB swings
10 handstand pushups eller push press med stang

Avslutt med 300 meter løp.

Tilpass belastningen på styrkeøvelsene etter dagsform, men kjenn at du må ta i litt!

Kommentarer

kommentarer