Full klaff på EM – på HJEMMEBANE!

For cirka to år siden bestemte jeg meg for å satse mot EM på hjemmebane. Å satse betyr mer trening, mindre frihet og mer fokus mot målet. Det vil si å bytte ut ferier med treningssamlinger, trene flere ganger om dagen og at treningen er førsteprioritet.

Det har vært litt av en reise med motgang i form av skader, fortvilelse, tårer, hardt arbeid, men selvfølgelig også litt medgang og masse treningsglede.

EM for meg startet med pre-EM camp i Naustdal/Førde sammen med de andre norske utøverne på landslaget, der vi trente, spiste og bodde sammen. En flott måte å komme i riktig modus og stemning før start!

Nervene bygde seg opp og man merket at for hver dag som gikk ble alt mer virkelig; at den uken vi har gått og snakket om i ett år er her NÅ! Onsdagen kom og en fullsatt sal i Førdehuset ventet på se to av de norske utøvere i aksjon; Marit Årdalbakke og så meg, begge i -63 kg klassen. Pulsen var ekstrem høy og nervene satt utenpå huden, men fokuset måtte ligge på oppgaven, ikke på alt rundt!

Jeg ble klappet inn på scenen og hørte kjente stemmer fra salen heie og rope.

Jeg startet ut med 80 kilo i rykk/snatch. Den satt selv som det var et litt «nervøst» løft. Jeg økte til 82 kilo som var min tidligere stevnerekord. Den satt også. Siste løft ble satt 84 ilog som er ny personlig rekord. Dette løftet satt faktisk best av alle! Det var helt MAGISK å stå på scenen!

FullSizeRender kopi 3

Så gjaldt det å fokusere videre til støtkonkurransen. Her satt første støt på 97 kilo  lett og fint. Etter et andrestøt på 101 kilo som også satt som den skulle, ble det lagt på 104 kilo i siste forsøk. Her kom jeg, litt frempå, men dette VILLE jeg bare klare, og dermed satt den!!!

Det ble altså 6/6 godkjente løft og en sammenlagt forbedring på hele 10 kilo på mitt første EM! En vanvittig deilig følelse. Så nå er det bare å stå på videre mot nye mål!

FullSizeRender kopi 2

FullSizeRender kopi

FullSizeRender

Kommentarer

kommentarer