Frisk sitronpai – uten tilsatt sukker

Lag deg en deilig og sunnere pai med smak av frisk sitron der tradisjonelle sukkeret er byttet ut med Sukrin Gold og Finesse Bakesukker. 

Hos Proteinfabrikken finner du flere ulike sukkererstatninger fra Funksjonell Mat som gjør det enklere å spise sunt og søtt. Prøv bare denne nydelige sitronpaien som har en perfekt kombinasjon av søtt og syrlig.

Du trenger:
Deig
175 g hvetemel (eventuelt glutenfri lys melblanding)
80 g romtemperert smør
2 ss kaldt vann
1 ts Sukrin Gold
1 ss smør eller olje til smøring av paiformen

Fyll
125 g smør
revet skall og saften av tre sitroner (ca 1,5 dl)
6 eggeplommer
85 g Finesse Bakesukker
3 ss kremfløte
4 eggehviter

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader og finn frem en paiform med cirka 25 cm diameter. Lag deigen ved å smuldre sammen smør og hvetemel. Tilsett Sukrin Gold og vann, og kna alt godt sammen til du får en jevn deig. La deigen hvile i kjøleskapet med plast i cirka 30 minutter. Smør paiformen med smør (smelt gjerne Smør paiformen med smør eller olje. Fordel deigen jevnt ut i formen og prikk små hull med en gaffel. Stek bunnen på nederste rille i cirka 20 minutter før den avkjøles. Nå kan du begynne med fyllet og start med å smelte smør i en kjele som du deretter avkjøler. Vask sitronene, riv skallet og klem ut sitronsaften i en egen bolle. Bland sammen eggeplommer og Finesse Bakesukker i en kald kjele. Tilsett smøret som er avkjølt, fløte, sitronsaft og revet sitronskall. Skru på svak varme og rør rundt i kjelen til blandingen tykner. Avkjøl dette mens du pisker eggehvitene stive. Vend inn den avkjølte blandingen og hell alt over i paideigen. Sett sitronpaien kjølig i minst 4 timer. Når du skal servere paien kan du gjerne pynte med litt friske bær, litt sukrinmelis, noen sitronskiver eller lignende.

Oppskrift fra Funksjonell Mat.

Kommentarer

kommentarer