Fri fra sosiale medier – runde to

I fjor tok jeg fri fra Instagram hele september og i løpet av sommeren slettet jeg Snapchat for godt. I midten av januar i år bestemte jeg meg for å ta en ny runde med fri fra Instagram, denne gang på ubestemt tid, fordi jeg rett og slett følte at det tok for mye av min tid og oppmerksomhet når jeg egentlig ville gjøre helt andre ting.

Det er mye positivt med sosiale medier også. Nettopp den sosiale delen av det tror jeg er viktig for mange, og det er en måte å holde kontakt med venner på og bli kjent med nye personer som deler samme interesser, som for eksempel trening. For min egen del synes jeg det er gøy å inspirere og motivere andre gjennom å dele tips om trening og kosthold.

Baksiden med sosiale medier for min egen del er at jeg ikke blir like inspirert eller motivert som jeg egentlig håper på når jeg scroller gjennom feeden min.

Dessverre sitter jeg ofte igjen med en følelse av irritasjon og oppgitthet.

Når det kommer til mine egne innlegg så blir jeg lei meg og oppgitt når jeg helt bevisst deler bilder av kropp og ser at det gir flere likes og kommentarer enn filmer eller bilder av prestasjonene og arbeidet som ligger bak det å få for eksempel velformede lårmuskler. Kropp gir dessverre flere klikk. Det som også irriterer meg er at Instagram etterhvert har blitt en reklameplattform der nesten alle har en eller annen form for rabattkode eller sponsor som krever innlegg som reklamerer for ulike produkter. Her synes jeg at flere kan bli mer kritiske, både til hva de får igjen for jobben de gjør når de reklamerer for et varemerke og også til selve produktet i seg selv.

De fleste av oss er klar over at det som synes i sosiale medier ikke er en representativ gjenspeiling av virkeligheten.

Dessverre kan det hende at vi ikke alltid har dette lengst fram i bevisstheten når vi scroller, og sammenligner oss selv med andre som har tilsynelatende perfekte liv. Hvordan vi fremstiller oss selv kan også påvirke vår omgangskrets til å tro at vi kanskje har det bedre enn vi egentlig har det, og ikke klarer å se forbi den ofte konstruerte virkeligheten som synes gjennom sosiale medier.

Denne runden med Instagram-fri har gjort godt på mange måter, og jeg hadde egentlig ikke lyst til å bli aktiv igjen på sosiale medier. Jeg har vært ekstremt produktiv og har skrevet ferdig bacheloroppgaven min to måneder før den skal leveres. Dessuten har jeg hentet motivasjon til å trene hardt fra personer som jeg har møtt og snakket med på trening på styrkeløftklubben i Drammen, og den motivasjonen er mange ganger sterkere enn den jeg har fått ved å scrolle gjennom Instagram. På en annen side så ønsker jeg fortsatt å dele tips og inspirere til å ha en aktiv livsstil med helse i fokus, så nå er jeg tilbake og deler først og fremst klipp fra min treningshverdag.

View this post on Instagram

Fint i skogen i dag ? #søndagsturen

A post shared by ??????? ?????? (@susannesoydan) on

 

Kommentarer

kommentarer