Fra crossfit til fitness

2. – 3. september gikk fitness- og kroppsbyggerkonkurransen Sandefjord Open av stabelen. Der sto Ragnhild Hartviksen (29) på scenen for første gang og hun tok med seg en sterk 2.plass i bodyfitness debutant +163 cm.

29-åringen er bosatt i Trondheim og har en solid kunnskapsbase innenfor trening og helse. Ragnhild er utdannet personlig trener, kostholdsveileder og crossfit level 1 instruktør. Hun er også pedagogisk leder i barnehage.

Det er kanskje ikke rart at Ragnhild ser på seg selv som en som er over gjennomsnittlig opptatt av trening og spesielt kosthold, og liker blant annet å finne på og prøve nye oppskrifter. Denne dama brenner for folkehelsen, og hun vil at alle skal finne en treningsform og et kosthold de liker som også er sunn for kroppene deres.

– Treningsglede er viktig for meg, men jeg kan bli emosjonell hvis treningen ikke går som jeg vil!

Hvorfor valgte du å konkurrere i fitness?

– Jeg har vært nysgjerrig ganske lenge. Fordi samboeren min har konkurrert mye er jeg allerede godt inne i miljøet. Han driver med fitnesscoaching, og er også min coach. Jeg hadde aldri klart dette uten ham!

Hva er målet ditt innenfor fitness?

– Det har aldri vært et mål å få premier. Jeg var nysgjerrig på prosessen, og om dette kunne være noe for meg. Målet har vært å hele tiden forbedre meg, og ha det gøy.

Hva motiverer deg?

– Framgang og resultater er utrolig motiverende. Jeg elsker å se synlige endringer på kroppen, og å klare å løfte mer enn før, sykle, ro og løpe raskere, og rett og slett bli en bedre utgave av meg selv. Det å være en del av et miljø der det er et samhold hvor alle heier på hverandre har også mye å si. Når andre gjør en innsats blir jeg også motivert til å gi på litt mer selv.

Hvordan trener du for tiden?

– Akkurat nå kjører jeg hardt fordi det snart er den siste uken før NM, og jeg skal spisse formen. Den aller siste uken roer jeg litt ned, og det er derfor jeg føler at det er nå jeg har den siste sjansen til å forbedre formen. Jeg skal ikke la den sjansen gå fra meg, så det blir mye aktivitet om dagen.

Til vanlig trener Ragnhild crossfit, og det har også vært en del av treningen hele veien under oppkjøringen til fitnesskonkurransene.

– Jeg synes det er utrolig gøy. Det gir meg en mestring og godfølelse nesten uansett hvordan jeg har det når jeg starter økten. Som regel trener jeg styrketrening først, og da varierer jeg mellom tunge, få repetisjoner og lette, flere repetisjoner. Jeg liker best å trene tungt! Jeg avslutter med en høyintensiv crossfit-kondisjonsøkt, eller intervaller på mølle, romaskin, skimaskin eller assaultbike. Nå i innspurten går jeg mye tur også. Jeg går overalt jeg skal, så mest mulig bevegelse er stikkordet. Den siste tiden har jeg tatt fri fra jobben for å kunne gå inn i egobobla og ha tunnelsyn på målet.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

– Jeg spiser det jeg spiser til vanlig, bare i mindre mengder. Nå for tiden er favoritten hjemmelaget sesambrød med smør, bringebærsyltetøy og ost. Den siste uken før konkurranse er jeg litt mer strikt og kutter matvarer jeg vet at jeg kan reagere litt på, spesielt nå når jeg er så tynn og følsom for mat som jeg til vanlig tåler bra. Så tar jeg tran og ZMA som kosttilskudd.

Nå er Ragnhild veldig klar for sin neste fitnesskonkurranse som er NM i fitness.

– Det var så utrolig gøy i Sandefjord. Jeg gleder meg også til å heie på alle de andre utøverne i Team Invictus, og alle andre som jeg har blitt kjent med igjennom sosiale medier. Det er morsomt å få kontakt med andre som jobber mot samme mål, og å heie på hverandre underveis.

Hvordan tiden etter NM ut for deg?

– Jeg kan med stor sikkerhet si at dette ikke er min siste sesong som fitnessutøver fordi jeg har hatt en positiv opplevelse med diett og fitness. Det kan jeg takke min coach Arve Kristoffersen for. Han bryr seg virkelig om utøverne sine, har mye kunnskap og er flink til å ta hensyn til at alle er forskjellige og trenger ulike tilnærminger for å komme i sin beste form. De gangene jeg har tvilt på meg selv og på om jeg i det hele tatt kunne klare å komme i form, så har Arve skrudd hodet mitt på plass igjen, så han er virkelig gull verdt. Han skal følge meg opp i tiden etter konkurranse, så jeg får opp matinntaket og blir sterk og rask igjen. Jeg gleder meg sånn til å kjenne meg skikkelig sterk igjen! Akkurat nå føles det som at beina mine er to tynne pinner. Men jeg har faktisk opprettholdt både styrke og kondisjon ganske bra – det er bare det at jeg går litt fortere tom nå om dagen. Det vet jeg at endrer seg når jeg ikke ligger i underskudd lengre.

Vi ønsker Ragnhild lykke til i NM!

Følg Ragnhild på Instagram: @hartviks

2 år med han her idag, gleder meg til fortsettelsen kjære, du er BEST og jeg elsker deg ❤ #klissklassiloveyou

A post shared by Ragnhild Hartviksen (@hartviks) on

Kommentarer

kommentarer