Fra 113 kilo til 1.plass i Men`s physique master

Fengselsbetjenten Kenth Are fra Lørenskog spøkte med at han skulle konkurrere i fitness når han fylte 50. Spøken ble til alvor, og i helgen vant 46-åringen Men´s physique master på Gardermoen Open.

Fortell litt om deg selv og din fitnessreise?

– For åtte år siden var jeg han som var støttemedlem på Sats og hadde opparbeidet en kroppsvekt på 113 kilo fordelt på 173 cm. Jeg har fire barn i alderen 8 til 18 år, og etter de kom ble det mindre tid til trening. I 2010 slet jeg med ryggproblemer, og en dag var det noen fra Sats som ringe til meg og sa at de kunne se at jeg var medlem men at jeg ikke trente. De lurte på om jeg ikke hadde lyst til å benytte meg av medlemskapet mitt. Da tok jeg utfordringen og tok opp treningen igjen.

– Med stor familie og turnusjobbing ble styrketrening en perfekt hobby fordi den kan settes inn der det er plass i kalenderen. Som fengselsbetjent har jeg også den fordelen at jeg kan trene i arbeidstiden. Etterhvert kom resultatene i form av vektnedgang, og da kom spøken om å konkurrere i fitness. Tidligere har jeg drevet med et mangfold av idretter, fra bowling til rugby.

Hvordan trener du nå for tiden?

– Nå frem mot konkurranse har jeg trent syv dager i uken, og trener stort sett gjennom hele kroppen hver dag. Jeg sørger for å få hvile ved å unnlate å trene noen muskelgrupper, og passer på å få nok søvn. Treningen blir justert ut i fra hvor mye søvn og hvile jeg får. Jeg kommer nok til å trene på samme måte etter konkurransen også.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

– Kostholdet ser ganske likt ut gjennom hele året, men på diett har jeg kuttet litt ned på fett og karbohydrater. Jeg spiser fire måltider om dagen med tre til fire timers mellomrom, og passer på å få ett av dem i forbindelse med trening. Ett av måltidene hver dag er fiskemåltid, ellers går det mye i grønnsaker, magre kjøttprodukter, pasta, potet, nøtter, bær og havregryn.

Bruker du noen kosttilskudd?

– Jeg bruker proteinpulver.

Hvorfor valgte du å konkurrere i Men´s physique?

– Da jeg gjorde alvor av spøken om å konkurrere i fitness fant jeg ut at Men´s physique var grenen jeg kunne ha mulighet til å trene meg opp til. Jeg har også blitt inspirert av jordnære og hyggelige mennesker fra fitnessmiljøet som trener på samme treningssenter som meg. De har vært til stor støtte for meg og har gjort at jeg valgte å gjennomføre målet fire år før tiden.

Hva er målet ditt innenfor fitness?

– Først var jo målet å konkurrere da jeg fylte 50. Fordi jeg gjorde det i en alder av 46 i stedet ble målet endre til å vinne en konkurranse. Nå ble det jo slik at jeg vant, så da er neste mål å konkurrere i utlandet når jeg fyller 50.

Hva er det som motiverer deg?

– Det er at jeg oppnår noe som jeg har jobbet hardt for. Og alle i Atlas Fitnessteam, med hva de står for, har vært utrolig inspirerende.

– Jeg ønsker å takke Atlas Fitnessteam for at de gjorde drømmen om et mål til virkelighet. Tina Johnsen som hadde troen på meg og tok meg inn i teamet. Tina Stranden rett og slett fordi hun er den hun er. Coachen min Kim André Nordli som har timet og tilrettelagt hele reisen på millimeteren. Alle PTer og medlemmer på Sats Metro som skaper en utrolig hyggelig og motiverende treningsatmosfære.

Du kan følge Kenth Are på Instagram: @kentharekarlsen

Kommentarer

kommentarer