Fører veien til målet, eller er det veien som er målet?

Tore Andre Anker Nilsen © Fotograf Biberg as 28201-19 adobe rgb

For meg er det litt av begge deler, når jeg gjorde opp ”regnskapet” for snart fire år siden, sto svaret i rød skrift. Jeg var nylig blitt skilt, jeg hadde brukt alt for mye tid på jobb, alt for lite tid på trening, og kosthold- og søvnvaner var stusselige greier.

Jeg bestemte meg for at det måtte gjøres noe drastisk. I påsken 2010 fant jeg frem den gamle terrengsykkelen i garasjen. Vasket den og smurte kjedet. Første turen var på 1,5 mil, og dagen etter brukte jeg en kort fellesferie på og komme meg ut av sengen. Det gjorde vondt i musklene, samtidig kjente jeg på en god følelse i magen. For meg var det starten på det som så langt har blitt fire år med trenings- og idrettsglede. Noen nedturer, men veldig mange flere oppturer. Minus 23 kg på en 175 cm lang kropp syntes.

Jeg er ingen ekspert på trening og kosthold, men jeg er en ”noe” over snittet ivrig mosjonist som alltid prøver og finne nye veier for og nå målene jeg setter meg. Jeg har ingen intensjoner om å lære bort noe, men jeg håper historien om min livsstilsendring kan inspirere andre mennesker til å gjøre de rette valgene og prioriteringene.

Det som er verdt å nevne er at jeg levde et veldig aktivt liv frem til endt tjeneste i marinen. Frem til da bestod hverdagen min ofte av en til to treningsøkter per dag. Etter endt tjeneste ble det gradvis mindre og mindre trening, og når jeg var ferdig med studiene, ble det veldig lite. Det gikk riktig nok i noen bølger, men ikke i nærheten av det det en gang var, eller burde være. Summen av dette var svaret, som nevnt over, i rød skrift.

Per i dag har jeg gjennomført en rekke sykkelløp (eks. 3 Birkebeinerritt, 2 Lillehammer/Oslo, 2 Trondheim/Oslo. I vinter gikk jeg også Birken på ski, samt at jeg i høst var med i Oslo Marathon (riktig nok bare 1 mil).

Dette burde gi dere et lite innblikk i mitt utgangspunkt, og hva jeg har oppnådd de siste 4 årene. Håper mine innlegg her kan hjelpe noen andre opp og ut av sofaen.

Kommentarer

kommentarer